Од Миљковића до Трајковића - Европа то не трпи!

Партзанови фудбалери можда имају квалитет у ногама, али неки од њих дефинитивно и проблем да сачувају хладну главу. Трећу годину узастопно црно-бели су учешће у квалификацијама за Лигу шампиона завршили у трећем колу, између осталог и због тога што су пролаз буквално поклањали ривалима. Као на тацни. А такви дарови се у савременом фудбалу не одбијају. 

Фудбал 07.08.2014 | 12:45
Од Миљковића до Трајковића - Европа то не трпи!

Црни низ грешака екипе из Хумске 1 почео је лета 2011, на двомечу са Генком. Најпре је у Белгији, при резултату 0:0 Стефан Бабовић зарадио црвени картон, али је тим Александра Станојевића касније постигао гол, па примио два и дошао у ситуацију да у београдском реваншу тражи пролаз (1:2). И није успео. Као кривац је означен Александар Миљковић, десни бек црно-белих, који је у другом полувремену, кад је било задовољавајућих 1:0 за црно-беле скривио једанаестерац несхватљивим играњем руком. А Желе Восен је једанестерац претворио у изједначење.

Годину касније, екипа Владимира Веремзовића је гостовала на Кипру и против АЕЛ-а покушавала макар да сачува мрежу мирном уочи реванша у Београду. Но, није вредело. Свега 15 минута после почетка утакмице десни бек Никола Аксентијевић одлучио је да врати лопту голману Стојковићу, то је учинио недовољно јако, па Ву донео екипи из Лимасола победу (1:0) касније сачувану у Београду (0:0).

Зла коб по Партизан наставила се прошлог лета на сусрету у Разграду. Црно-бели су до средине другог полувремена имали прихватљивих 1:1, али је онда Иван Иванов застао приликом прављења офсајд замке и директно помогао Бугарима да стекну предност, који су наредне седмице у реваншу преточили у пласман у наредну рунду.

И синоћ је играч Партизана, на неки начин, постигао „аутогол“. Реч је о Браниславу Трајковићу, директном кривцу за пресечени талас еуфорије која је захватила Топчидерско брдо после минуса од два гола. Иако је Петар Шкулетић успео да поништи вођство Бугара, Трајковић им је обезбедио бројчану предност несхватљивим гестом. Ударио је у лице Романа Безјака зарадио црвени картон и ту је био крај надама црно-белих да је преокрет могућ.

Четири катастрофалне грешке, на истом нивоу такмичења, за само три године. На све то и четири црвена картона у истом периоду (Бабовић против Генка, Јојић и Гулан против Лудогореца, Трајковић у дуелу са Бугарима вечерас).

Да ли је време да у Партизану макар размисле о ангажовању психолога?

Коментари / 0

Оставите коментар