Od Miljkovića do Trajkovića - Evropa to ne trpi!

Partzanovi fudbaleri možda imaju kvalitet u nogama, ali neki od njih definitivno i problem da sačuvaju hladnu glavu. Treću godinu uzastopno crno-beli su učešće u kvalifikacijama za Ligu šampiona završili u trećem kolu, između ostalog i zbog toga što su prolaz bukvalno poklanjali rivalima. Kao na tacni. A takvi darovi se u savremenom fudbalu ne odbijaju. 

Fudbal 07.08.2014 | 12:45
Od Miljkovića do Trajkovića - Evropa to ne trpi!

Crni niz grešaka ekipe iz Humske 1 počeo je leta 2011, na dvomeču sa Genkom. Najpre je u Belgiji, pri rezultatu 0:0 Stefan Babović zaradio crveni karton, ali je tim Aleksandra Stanojevića kasnije postigao gol, pa primio dva i došao u situaciju da u beogradskom revanšu traži prolaz (1:2). I nije uspeo. Kao krivac je označen Aleksandar Miljković, desni bek crno-belih, koji je u drugom poluvremenu, kad je bilo zadovoljavajućih 1:0 za crno-bele skrivio jedanaesterac neshvatljivim igranjem rukom. A Žele Vosen je jedanesterac pretvorio u izjednačenje.

Godinu kasnije, ekipa Vladimira Veremzovića je gostovala na Kipru i protiv AEL-a pokušavala makar da sačuva mrežu mirnom uoči revanša u Beogradu. No, nije vredelo. Svega 15 minuta posle početka utakmice desni bek Nikola Aksentijević odlučio je da vrati loptu golmanu Stojkoviću, to je učinio nedovoljno jako, pa Vu doneo ekipi iz Limasola pobedu (1:0) kasnije sačuvanu u Beogradu (0:0).

Zla kob po Partizan nastavila se prošlog leta na susretu u Razgradu. Crno-beli su do sredine drugog poluvremena imali prihvatljivih 1:1, ali je onda Ivan Ivanov zastao prilikom pravljenja ofsajd zamke i direktno pomogao Bugarima da steknu prednost, koji su naredne sedmice u revanšu pretočili u plasman u narednu rundu.

I sinoć je igrač Partizana, na neki način, postigao „autogol“. Reč je o Branislavu Trajkoviću, direktnom krivcu za presečeni talas euforije koja je zahvatila Topčidersko brdo posle minusa od dva gola. Iako je Petar Škuletić uspeo da poništi vođstvo Bugara, Trajković im je obezbedio brojčanu prednost neshvatljivim gestom. Udario je u lice Romana Bezjaka zaradio crveni karton i tu je bio kraj nadama crno-belih da je preokret moguć.

Četiri katastrofalne greške, na istom nivou takmičenja, za samo tri godine. Na sve to i četiri crvena kartona u istom periodu (Babović protiv Genka, Jojić i Gulan protiv Ludogoreca, Trajković u duelu sa Bugarima večeras).

Da li je vreme da u Partizanu makar razmisle o angažovanju psihologa?

Komentari / 0

Ostavite komentar