Од Саве пријети опасност, од Дрине не!

Ниво ријеке Саве у Семберији надолази 10 до 11 центиметара на сат времена, али још је два метра мањи водостај од редовне одбране од поплава и та два метра би требала бити довољна док не испратимо овај талас, рекао је градоначелник Бијељине и командант Штаба за ванредне ситуације Мићо Мићић.

Република Српска 07.08.2014 | 11:03
Од Саве пријети опасност, од Дрине не!

Он је додао да су стручњаци на терену, дежурају на савским насипима и прате ситуацију па ће у сваком случају имати довољно времена да реагују ако се ситуација крене компликовати.

“Њихов задатак је да провјере да ли постоји опасност од изливања и је ли потребно да ангажујемо војску и друге јединицие цивилне заштите и када ће отприлике доћи тај талас који иде из правца Шамца и Брчког”, казао ја Мићић. Он је додао да ако не дође до обилнијих падавина не очекује веће проблеме при одбрани од поплава ни што се тиче Саве а поготово што се тиче Дрине која у горњем току и нема много падавина за сада, па не расте водостоја, каже Мићић.   

Када су у питању мјесне заједнице у којима је проглашена ванредна ситуација и даље најкритичније је на подручју Нове и Старе Јање гдје се вода повлачи полако али још није изашла из свих кућа. Тамо је још стотињак кућа под водом и њих ће данас посјетити и начелник Штаба цивилне заштите са припадницима штаба да види на који им се начин може помоћи, рекао је Мићић.

“Очито да је ту у Јањи проблем, већ пет, шести пут плави од како је направљено то насеље. Влада Републике Српске, Јавна установа Вопе Српске, па и ми ћемо помоћи у складу са нашим надлежностима да се направи ободни насип и да се заштите ти људи који су дошли на те просторе и једва направили ове куће  и не могу издржати да им буде поплава сваке године” рекао је градоначелник Мићић.

У другим мјесним заједницама у које је током протеклог дана продрла вода као што су Чађавица, Драгаљевац, Вршани, Обарска ситуација се полако нормализује. Гњица и Дашница се повлаче, а иако отежани ипак су проходни путеви за Вршане и Јању, рекао је градоначелник Мићић.

БН ТВ

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

небитан

07.08.2014 09:23

Опасност пријети од бахатих и неспособних политицара, а не од Саве и Дрине. Ми треба да се бранимо од њих а не поплава. Поплава продје а ови смрадови никад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Модрица

07.08.2014 11:04

ОПАСНОСТ ПРИЈЕТИ ОД КРИМИНАЛАЦА СТО КРАДУ СЉУНАК ЈАТЕ КАФЕДЗИЦА КУЗМАНОВИЦА МАРТИЦА ЈУРИЦА ТЕМПО ВРАНИЦЕ МАРЈАНА ГАВРЕ ИТД А СВЕ ПОД ЗАСТИТОМ ДИР ВОДА СРПСКЕ АНДЈЕЛИЦ ДРАГАНА ИМИН МИРЈАНИЦ СТЕВА И ЈОС ВЕЦИХ КРИМОСА СТРАБАГА И ЕУРО АСФАЛТА КОЈИ ПЛАЦАЈУ КРАДЕНИ СЉУНАК А НАСИПЕ СУ СКРОЗ УНИСТЕН

ОДГОВОРИТЕ
Name

бос

07.08.2014 11:48

Мицицу свака теби цаст сто се бринес за овај народ,изгледа да је само теби стало до нас док додик и она куцка премијерка покрадосе дрзаву и народ.Али неце се они добро провести то су банда нек се накупи цвијановицка пара да имаза хаваје јебем је у уста и нек додик прави јос зграда по србији на рацун јадног народа.Поздрав за господина Мицица

ОДГОВОРИТЕ