Od Save prijeti opasnost, od Drine ne!

Nivo rijeke Save u Semberiji nadolazi 10 do 11 centimetara na sat vremena, ali još je dva metra manji vodostaj od redovne odbrane od poplava i ta dva metra bi trebala biti dovoljna dok ne ispratimo ovaj talas, rekao je gradonačelnik Bijeljine i komandant Štaba za vanredne situacije Mićo Mićić.

Republika Srpska 07.08.2014 | 11:03
Od Save prijeti opasnost, od Drine ne!

On je dodao da su stručnjaci na terenu, dežuraju na savskim nasipima i prate situaciju pa će u svakom slučaju imati dovoljno vremena da reaguju ako se situacija krene komplikovati.

“Njihov zadatak je da provjere da li postoji opasnost od izlivanja i je li potrebno da angažujemo vojsku i druge jedinicie civilne zaštite i kada će otprilike doći taj talas koji ide iz pravca Šamca i Brčkog”, kazao ja Mićić. On je dodao da ako ne dođe do obilnijih padavina ne očekuje veće probleme pri odbrani od poplava ni što se tiče Save a pogotovo što se tiče Drine koja u gornjem toku i nema mnogo padavina za sada, pa ne raste vodostoja, kaže Mićić.   

Kada su u pitanju mjesne zajednice u kojima je proglašena vanredna situacija i dalje najkritičnije je na području Nove i Stare Janje gdje se voda povlači polako ali još nije izašla iz svih kuća. Tamo je još stotinjak kuća pod vodom i njih će danas posjetiti i načelnik Štaba civilne zaštite sa pripadnicima štaba da vidi na koji im se način može pomoći, rekao je Mićić.

“Očito da je tu u Janji problem, već pet, šesti put plavi od kako je napravljeno to naselje. Vlada Republike Srpske, Javna ustanova Vope Srpske, pa i mi ćemo pomoći u skladu sa našim nadležnostima da se napravi obodni nasip i da se zaštite ti ljudi koji su došli na te prostore i jedva napravili ove kuće  i ne mogu izdržati da im bude poplava svake godine” rekao je gradonačelnik Mićić.

U drugim mjesnim zajednicama u koje je tokom proteklog dana prodrla voda kao što su Čađavica, Dragaljevac, Vršani, Obarska situacija se polako normalizuje. Gnjica i Dašnica se povlače, a iako otežani ipak su prohodni putevi za Vršane i Janju, rekao je gradonačelnik Mićić.

BN TV

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

nebitan

07.08.2014 09:23

Opasnost prijeti od bahatih i nesposobnih politicara, a ne od Save i Drine. Mi treba da se branimo od njih a ne poplava. Poplava prodje a ovi smradovi nikad.

ODGOVORITE
Name

Modrica

07.08.2014 11:04

OPASNOST PRIJETI OD KRIMINALACA STO KRADU SLJUNAK JATE KAFEDZICA KUZMANOVICA MARTICA JURICA TEMPO VRANICE MARJANA GAVRE ITD A SVE POD ZASTITOM DIR VODA SRPSKE ANDJELIC DRAGANA IMIN MIRJANIC STEVA I JOS VECIH KRIMOSA STRABAGA I EURO ASFALTA KOJI PLACAJU KRADENI SLJUNAK A NASIPE SU SKROZ UNISTEN

ODGOVORITE
Name

bos

07.08.2014 11:48

Micicu svaka tebi cast sto se brines za ovaj narod,izgleda da je samo tebi stalo do nas dok dodik i ona kucka premijerka pokradose drzavu i narod.Ali nece se oni dobro provesti to su banda nek se nakupi cvijanovicka para da imaza havaje jebem je u usta i nek dodik pravi jos zgrada po srbiji na racun jadnog naroda.Pozdrav za gospodina Micica

ODGOVORITE