Полиција 'чешља' КК Партизан и КК ЦЗ!

Полиција је почела да проверава пословање два највећа кошаркашка клуба у Србији, открива "Ало". Под лупом трансфер Богдана Богдановића у Фенербахче?

Кошарка 07.08.2014 | 12:00
Полиција 'чешља' КК Партизан и КК ЦЗ!

Због сумњи да новац од трансфера кошаркаша "вечитих ривала" није увек завршавао у каси клубова, полиција је наводно почела да истражује пословање шампиона и вицешампиона Србије.
У издању за четвртак, дневник "Ало" информацију о провери пословања КК Партизан и КК Црвена звезда износи преко целе насловне стране, у тексту насловљеном речима "Удар на спортску мафију!"

Исти извор открива и да је полиција већ почела да проверава папире у наша два највећа кошаркашка клуба, као и да је "под лупом" трансфер Богдана Богдановића из Партизана у Фенербахче.

"Према првим резултатима истраге, која је покренута још пре два месеца, а интензивирана пре 15 дана, постоје индиције да је спорно неколико трансфера Партизанових кошаркаша који су каријеру наставили у иностраним клубовима. Последњи већи трансфер који има елементе проблематичног могао би да буде одлазак репрезентативца Богдана Богдановића у турски Фенербахче", пише "Ало".

Црно-бели су продали Богдановића шампиону Турске за обештећење од 1,3 милиона евра, уз договор да тај износ буде исплаћен у две рате. Такође је унапред договорено да 20 одсто тог износа припадне менаџеру играча.

"Како сазнајемо у полицији, постоје одређени трагови који наводе на закључак да је Кошаркашки клуб Партизан у случају продаје појединих играча пословао преко одређених приватних фирми, односно да се сав новац није сливао директно у касу клуба из Хумске, већ да је завршавао на приватним рачунима", открива лист.

"Ало" пише да је, поред Партизана, на удару инспектора Управе криминалистичке полиције и пословање КК Црвена звезда, без навођења који је трансфер посебан предмет рада.

Председник црвено-белих Небојша Човић дао је кратку изјаву: "На одмору сам, не знам ништа о томе! Инспектори могу да проверавају све што треба да се провери", док је спортски директор Партизана Драган Тодорић преусмерио позив на пословног директора клуба:

"Не знам ништа о томе. Позовите Млађана Шилобада. То питање је за њега!".

Међутим, ни Шилобад, ни председник шампиона Србије Предраг Даниловић нису хтели да причају на ту тему.

Коментари / 0

Оставите коментар