Policija 'češlja' KK Partizan i KK CZ!

Policija je počela da proverava poslovanje dva najveća košarkaška kluba u Srbiji, otkriva "Alo". Pod lupom transfer Bogdana Bogdanovića u Fenerbahče?

Košarka 07.08.2014 | 12:00
Policija 'češlja' KK Partizan i KK CZ!

Zbog sumnji da novac od transfera košarkaša "večitih rivala" nije uvek završavao u kasi klubova, policija je navodno počela da istražuje poslovanje šampiona i vicešampiona Srbije.
U izdanju za četvrtak, dnevnik "Alo" informaciju o proveri poslovanja KK Partizan i KK Crvena zvezda iznosi preko cele naslovne strane, u tekstu naslovljenom rečima "Udar na sportsku mafiju!"

Isti izvor otkriva i da je policija već počela da proverava papire u naša dva najveća košarkaška kluba, kao i da je "pod lupom" transfer Bogdana Bogdanovića iz Partizana u Fenerbahče.

"Prema prvim rezultatima istrage, koja je pokrenuta još pre dva meseca, a intenzivirana pre 15 dana, postoje indicije da je sporno nekoliko transfera Partizanovih košarkaša koji su karijeru nastavili u inostranim klubovima. Poslednji veći transfer koji ima elemente problematičnog mogao bi da bude odlazak reprezentativca Bogdana Bogdanovića u turski Fenerbahče", piše "Alo".

Crno-beli su prodali Bogdanovića šampionu Turske za obeštećenje od 1,3 miliona evra, uz dogovor da taj iznos bude isplaćen u dve rate. Takođe je unapred dogovoreno da 20 odsto tog iznosa pripadne menadžeru igrača.

"Kako saznajemo u policiji, postoje određeni tragovi koji navode na zaključak da je Košarkaški klub Partizan u slučaju prodaje pojedinih igrača poslovao preko određenih privatnih firmi, odnosno da se sav novac nije slivao direktno u kasu kluba iz Humske, već da je završavao na privatnim računima", otkriva list.

"Alo" piše da je, pored Partizana, na udaru inspektora Uprave kriminalističke policije i poslovanje KK Crvena zvezda, bez navođenja koji je transfer poseban predmet rada.

Predsednik crveno-belih Nebojša Čović dao je kratku izjavu: "Na odmoru sam, ne znam ništa o tome! Inspektori mogu da proveravaju sve što treba da se proveri", dok je sportski direktor Partizana Dragan Todorić preusmerio poziv na poslovnog direktora kluba:

"Ne znam ništa o tome. Pozovite Mlađana Šilobada. To pitanje je za njega!".

Međutim, ni Šilobad, ni predsednik šampiona Srbije Predrag Danilović nisu hteli da pričaju na tu temu.

Komentari / 0

Ostavite komentar