Партизан - Лудогорец, реакције

Тренер Партизана Марко Николић рекао је после елиминације из квалификација за Лигу шампиона да је искључење Бранислава Трајковића одлучило меч са Лудогорецом. Тренер фудбалера Лудогореца Георгиј Дерменџијев рекао је после ремија са Партизаном у Београду да је утакмица на стадиону у Хумској била тактичко надметање. Најбољи фудбалер Партизана у реваншу са Лудогорецом Петар Шкулетић оценио је да би његов тим сигурно направио преокрет да је остао комплетан.

Фудбал 07.08.2014 | 10:30
Партизан - Лудогорец, реакције

’Црно-бели’ су играли 2:2 са Лудогорецом у трећем колу квалификација за елитно такмичење, а бугарски шампион прошао је даље захваљујући головима у гостима, пошто је први меч завршен без голова.

„Нема много тога паметног да се каже у анализи. Конфузно смо почели меч, сурово смо казњени са два гола. Феноменално смо се вратили у игру, са неколико шанси, па са два гола. Све је било на нашој страни, а без дилеме детаљ који је одлучио утакмицу је Трајковићево искључење“, изјавио је Николић на конференцији за медије после меча.

Николић је нагласио да не постоји никакво оправдање за потез Трајковића, који је пред крај полувремена ударио противничког играча и зарадио директан црвени картон.

„У Партизану се то дешавало и раније. Ипак, толеранција за тако нешто не може да постоји“, нагласио је Николић.

Стратег Партизана је, међутим, истакао да су његови играчи заслужили више и да нису имали среће.

„Немам шта да замерим играчима. Надљудским напорима изнели смо тих 55 минута са играчем мање. Чак и у другом полувремену смо били сигурни да нећемо примити гол, а имали смо и три шансе. Такође, нисмо имали ни среће да ови момци добију заслужену награду. Испали смо, иако нисмо били поражени у том двомечу. Заслужили смо више“, истакао је Николић.

Николић је додао да му је жао публике и навијача, али је подсетио да ’црно-бел’е сада очекује нови европски двомеч, односно утешна награда у виду наступа у баражу за Лигу Европе.

„Имамо још једну шансу да направимо подвиг, јер играчи раде у оваквим условима. Ништа неће моћи да промени такво моје мишљење“, закључио је Николић.

Трајковић после утакмице није желео да коментарише непромишљено искључење на изузетно значајном мечу, већ је само прошао поред новинара.

Жреб плеј-офа за пласман у Лигу Европе биће одржан се у петак у седишту УЕФА у Ниону.

Бугарски првак прошао је у плеј-оф за Лигу шампиона играјући са ’црно-белима’ нерешено 2:2, пошто је први меч у Разграду завршен без голова.

„Знао сам да ће бити тешко, било је то тактичко надметање. Успели смо добром игром у првом делу меча да дођемо до два гола и вођства. Ипак, после смо индивидуалним грешкама вратили Партизан у игру, али ово је реалан резултат. На крају, задовољан сам игром и резултатом. Добили смо оно због чега смо дошли у Београд и сада идемо даље“, рекао је Дерменџијев.

Лудогорец је поновио успех из прошле сезоне, када је био бољи од Партизана такође у двомечу трећег кола квалификација за Лигу шампиона.

’Црно-бели’ су играли 2:2 са шампионом Бугарске и тако су елиминисани у трећем колу квалификација за Лигу шампиона, а од краја првог полувремена играли су са десеторицом играча, пошто је Бранислав Трајковић добио црвени картон јер је ударио противничког играча.

„Да је Трајковић остао у игри, сигурно бисмо преокренули, јер смо се таман вратили, били у налету и имали велику подршку публике. Трајковићу је најтеже, свестан је да је направио глупост“, рекао је новинарима Шкулетић.

Мирослав Вулићевић је оценио да је елиминација јако болна за играче вицешампиона Србије.

„Ово је јако болна елиминација. Нисмо изгубили ниједну утакмицу, а испали смо. Много смо им допустили у првих 20 минута. После тога смо се вратили и мало нам је фалило да преокренемо. Нема посустајања, остаје нам Лига Европа, морамо ово што пре да преболимо“, рекао је Вулићевић.

Војислав Станковић је рекао да је слаб почетак много коштао његов тим.

„Нисмо почели како треба. Били смо бојажљиви и примили смо два гола, али смо успели да се брзо вратимо. Веровали смо у победу, и остаје жал. Сада треба да извучемо поуке и вратимо се на победнички колосек. Искључење нас је донекле омело, али смо и поред тога тражили своје шансе“, рекао је Станковић.

Партизан и даље има шансу да избори место у Европи ове јесени, пошто ће играти у баражу за Лигу Европе.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

гадафи

07.08.2014 09:22

Чуј нисмо имали среће.Па куда ћеш већу срећу од вајлд карте и профитирања на тудјој муци,то вам је Бог послао,а ово сте сами требали да одрадите,али када Вас води Гица Прасић ви и нисте заслужили више. Запамтите када сте задњи пут играли квалификације за лигу шампиона. Нема више вајлд карте.

ОДГОВОРИТЕ