Partizan - Ludogorec, reakcije

Trener Partizana Marko Nikolić rekao je posle eliminacije iz kvalifikacija za Ligu šampiona da je isključenje Branislava Trajkovića odlučilo meč sa Ludogorecom. Trener fudbalera Ludogoreca Georgij Dermendžijev rekao je posle remija sa Partizanom u Beogradu da je utakmica na stadionu u Humskoj bila taktičko nadmetanje. Najbolji fudbaler Partizana u revanšu sa Ludogorecom Petar Škuletić ocenio je da bi njegov tim sigurno napravio preokret da je ostao kompletan.

Fudbal 07.08.2014 | 10:30
Partizan - Ludogorec, reakcije

’Crno-beli’ su igrali 2:2 sa Ludogorecom u trećem kolu kvalifikacija za elitno takmičenje, a bugarski šampion prošao je dalje zahvaljujući golovima u gostima, pošto je prvi meč završen bez golova.

„Nema mnogo toga pametnog da se kaže u analizi. Konfuzno smo počeli meč, surovo smo kaznjeni sa dva gola. Fenomenalno smo se vratili u igru, sa nekoliko šansi, pa sa dva gola. Sve je bilo na našoj strani, a bez dileme detalj koji je odlučio utakmicu je Trajkovićevo isključenje“, izjavio je Nikolić na konferenciji za medije posle meča.

Nikolić je naglasio da ne postoji nikakvo opravdanje za potez Trajkovića, koji je pred kraj poluvremena udario protivničkog igrača i zaradio direktan crveni karton.

„U Partizanu se to dešavalo i ranije. Ipak, tolerancija za tako nešto ne može da postoji“, naglasio je Nikolić.

Strateg Partizana je, međutim, istakao da su njegovi igrači zaslužili više i da nisu imali sreće.

„Nemam šta da zamerim igračima. Nadljudskim naporima izneli smo tih 55 minuta sa igračem manje. Čak i u drugom poluvremenu smo bili sigurni da nećemo primiti gol, a imali smo i tri šanse. Takođe, nismo imali ni sreće da ovi momci dobiju zasluženu nagradu. Ispali smo, iako nismo bili poraženi u tom dvomeču. Zaslužili smo više“, istakao je Nikolić.

Nikolić je dodao da mu je žao publike i navijača, ali je podsetio da ’crno-bel’e sada očekuje novi evropski dvomeč, odnosno utešna nagrada u vidu nastupa u baražu za Ligu Evrope.

„Imamo još jednu šansu da napravimo podvig, jer igrači rade u ovakvim uslovima. Ništa neće moći da promeni takvo moje mišljenje“, zaključio je Nikolić.

Trajković posle utakmice nije želeo da komentariše nepromišljeno isključenje na izuzetno značajnom meču, već je samo prošao pored novinara.

Žreb plej-ofa za plasman u Ligu Evrope biće održan se u petak u sedištu UEFA u Nionu.

Bugarski prvak prošao je u plej-of za Ligu šampiona igrajući sa ’crno-belima’ nerešeno 2:2, pošto je prvi meč u Razgradu završen bez golova.

„Znao sam da će biti teško, bilo je to taktičko nadmetanje. Uspeli smo dobrom igrom u prvom delu meča da dođemo do dva gola i vođstva. Ipak, posle smo individualnim greškama vratili Partizan u igru, ali ovo je realan rezultat. Na kraju, zadovoljan sam igrom i rezultatom. Dobili smo ono zbog čega smo došli u Beograd i sada idemo dalje“, rekao je Dermendžijev.

Ludogorec je ponovio uspeh iz prošle sezone, kada je bio bolji od Partizana takođe u dvomeču trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

’Crno-beli’ su igrali 2:2 sa šampionom Bugarske i tako su eliminisani u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, a od kraja prvog poluvremena igrali su sa desetoricom igrača, pošto je Branislav Trajković dobio crveni karton jer je udario protivničkog igrača.

„Da je Trajković ostao u igri, sigurno bismo preokrenuli, jer smo se taman vratili, bili u naletu i imali veliku podršku publike. Trajkoviću je najteže, svestan je da je napravio glupost“, rekao je novinarima Škuletić.

Miroslav Vulićević je ocenio da je eliminacija jako bolna za igrače vicešampiona Srbije.

„Ovo je jako bolna eliminacija. Nismo izgubili nijednu utakmicu, a ispali smo. Mnogo smo im dopustili u prvih 20 minuta. Posle toga smo se vratili i malo nam je falilo da preokrenemo. Nema posustajanja, ostaje nam Liga Evropa, moramo ovo što pre da prebolimo“, rekao je Vulićević.

Vojislav Stanković je rekao da je slab početak mnogo koštao njegov tim.

„Nismo počeli kako treba. Bili smo bojažljivi i primili smo dva gola, ali smo uspeli da se brzo vratimo. Verovali smo u pobedu, i ostaje žal. Sada treba da izvučemo pouke i vratimo se na pobednički kolosek. Isključenje nas je donekle omelo, ali smo i pored toga tražili svoje šanse“, rekao je Stanković.

Partizan i dalje ima šansu da izbori mesto u Evropi ove jeseni, pošto će igrati u baražu za Ligu Evrope.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

gadafi

07.08.2014 09:22

Čuj nismo imali sreće.Pa kuda ćeš veću sreću od vajld karte i profitiranja na tudjoj muci,to vam je Bog poslao,a ovo ste sami trebali da odradite,ali kada Vas vodi Gica Prasić vi i niste zaslužili više. Zapamtite kada ste zadnji put igrali kvalifikacije za ligu šampiona. Nema više vajld karte.

ODGOVORITE