Падавине до викенда

Нестабилно вријеме са повременим пљусковима и грмљавином, према најавама метеоролога у БиХ, потрајаће до викенда.

Босна и Херцеговина 07.08.2014 | 09:23
Падавине до викенда

За викенд, у највећем дијелу земље предвиђа се престанак падавина и отопљење са температуром до 30 степени.

"Послије обилних падавина, сутра и у петак нас очекује се нестабилно вријеме са периодичним и локалним пљусковима, претежно у послијеподневним часовима, али мањег интензитета, од 10 до 20 литара падавина по метру квадратном локално, негдје и до 30. У суботу нас очекује умјерено облачно вријеме, али и поприлично затопљење, гдје ће се температуре кретати и до 30 степени", рекао је Драшко Рудан, метеоролог у Републичком хидрометеоролошком заводу.

Да нас очекује лоше вријеме сутра и у петак, потврдили су и у Федералном хидрометеоролошком заводу.

"Данас нас очекује умјерено до претежно облачно вријеме. Послијеподне у Босни се очекују пљускови, понегдје праћени грмљавином. У Херцеговни претежно сунчано, уз малу до умјерену облачност. Јутарње температуре ће бити од 12 до 19, на југу до 21, а дневне од 21 до 29 степени. Што се тиче петка, прогноза би требало да буде доста слична данашњој", саопштили су из ФХМЗ.

Небојша Куштриновић, метеоролог и члан Комитета за климатске промјене БиХ, наводи да је циклон "Бранко", који се надвио над Балканом, још један доказ у корист тврдњи метеоролога да ћемо се, усљед климатских промјена, све ћешће сусретати са тежим непогодама.

"Погледајте само ситуацију, Шведска мучи муку са пожарима због високе температуре, што код њих никада није био случај, а ми константно мјеримо рекордне количине падавина", рекао је Куштриновић.

Коментари / 0

Оставите коментар