ЕФТ поплавио Станаре

У послијеподневним часовима поплављени су и Станари, док је сусједна мјесна заједница Љеб полављена рано јутрос.

Република Српска 06.08.2014 | 22:16
ЕФТ поплавио Станаре

Овако нешто мјештани не памте, а за поплаву ових размјера криве компанију ЕФТ. Центар Станара похарала је бујица коју нико није очекивао.

Црвена ријека из правца угљенокопа, те набујале локалне рјечице састале су се у центру Станара и оставиле пустош.

У Мјесној заједници Љеб вода је ушла у четири домаћинства, док је пар сати касније потопљено на десетине кућа и пословних објеката у центру Станара.

Мјештани не крију разочарење у компанију ЕФТ која у непосредној близини гради термоелектрану, али и у одбор за оснивање општине Станари који је потпуно незаинтересован за њихову муку.

Драган Шућур каже да је узрок плављења села Љеб, плато на којем се гради термоелектрана, а конкретно његово имање је страдало због изградње привременог пута који је послужио за монтажу далековода.

Тај пут више нема своју сврху, али предузеће Арс које га је насуло након употребе није га уклонило па је тако направљена брана.

Што се Станара тиче, сви се слажу да црвена боја воде која се слила у Станаре потиче из рудника који је ту воду испустио из акумулације како би сачувао своје машине.

На лицу мјеста затекао се и народни посланик Борис Јеринић који је кратко прокоментарисао да компаније које остварују велику имовинску корист попут ЕФТ-ја, свакако требају чувати своју имовину али да то не би смјело бити на штету мјеста у којем ту корист остварују.

БН ТВ

 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Сваста

06.08.2014 22:01

ЕФТ крив сто три дана пада киса!!!?!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

поплављени

21.08.2014 02:13

Погледајте висину корита ријеке ОСтружња. Корито ријеке је за висе од метра плице што значи да толико прије додје до излива ријеке. Корито је пуно земље за коју се види,да је наплављена из разлицитих слојева изкопа. Истина је да је киша падала три дана али да погледате ста се налази на дну корита не би употријебили израз свашта у овом случају.

ОДГОВОРИТЕ