EFT poplavio Stanare

U poslijepodnevnim časovima poplavljeni su i Stanari, dok je susjedna mjesna zajednica Ljeb polavljena rano jutros.

Republika Srpska 06.08.2014 | 22:16
EFT poplavio Stanare

Ovako nešto mještani ne pamte, a za poplavu ovih razmjera krive kompaniju EFT. Centar Stanara poharala je bujica koju niko nije očekivao.

Crvena rijeka iz pravca ugljenokopa, te nabujale lokalne rječice sastale su se u centru Stanara i ostavile pustoš.

U Mjesnoj zajednici Ljeb voda je ušla u četiri domaćinstva, dok je par sati kasnije potopljeno na desetine kuća i poslovnih objekata u centru Stanara.

Mještani ne kriju razočarenje u kompaniju EFT koja u neposrednoj blizini gradi termoelektranu, ali i u odbor za osnivanje opštine Stanari koji je potpuno nezainteresovan za njihovu muku.

Dragan Šućur kaže da je uzrok plavljenja sela Ljeb, plato na kojem se gradi termoelektrana, a konkretno njegovo imanje je stradalo zbog izgradnje privremenog puta koji je poslužio za montažu dalekovoda.

Taj put više nema svoju svrhu, ali preduzeće Ars koje ga je nasulo nakon upotrebe nije ga uklonilo pa je tako napravljena brana.

Što se Stanara tiče, svi se slažu da crvena boja vode koja se slila u Stanare potiče iz rudnika koji je tu vodu ispustio iz akumulacije kako bi sačuvao svoje mašine.

Na licu mjesta zatekao se i narodni poslanik Boris Jerinić koji je kratko prokomentarisao da kompanije koje ostvaruju veliku imovinsku korist poput EFT-ja, svakako trebaju čuvati svoju imovinu ali da to ne bi smjelo biti na štetu mjesta u kojem tu korist ostvaruju.

BN TV

 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Svasta

06.08.2014 22:01

EFT kriv sto tri dana pada kisa!!!?!?

ODGOVORITE
Name

poplavljeni

21.08.2014 02:13

Pogledajte visinu korita rijeke OStružnja. Korito rijeke je za vise od metra plice što znači da toliko prije dodje do izliva rijeke. Korito je puno zemlje za koju se vidi,da je naplavljena iz razlicitih slojeva izkopa. Istina je da je kiša padala tri dana ali da pogledate sta se nalazi na dnu korita ne bi upotrijebili izraz svašta u ovom slučaju.

ODGOVORITE