Многи путеви у Српској блокирани

Због изливања воде на коловоз прекинут је саобраћај на магистралном путу Шешлије-Модрича у мјесту Мајевац, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

Република Српска 06.08.2014 | 20:59
Многи путеви у Српској блокирани

 

Наизмјенично, једном коловозном траком, возила саобраћају на магистралном путу Дервента-Шешлије у мјесту Комарица.

За путничка возила обустављен је саобраћај на магистралним путевима Бијељина-Зворник у мјесту Јања, и Бијељина-Брчко у мјесту Вршани.

На магистралном путу Костајница-Козарска Дубица у мјесту Вриоци обустављен је саобраћај за сва возила због изливања рјечице Моштаница.

Због оштећења моста код мјеста Тобут у прекиду је саобраћај на магистралном путу Тузла-Бијељина. Путничка возила и мања теретна возила користе обилазни пут преко Прибоја и Тобута.

На регионалном путу Братунац-Скелани саобраћај је потпуно обустављен у мјесту Жљебац.

Саобраћај је обустављен и на регионалним путевима Прибој-Лопаре-Мачковац-Пипери због оштећења моста, Пипери-Бобетино брдо-Стари Угљевик-Главичице јер је оштећен мост у Старом Угљевику и Бобетино брдо-Вршани-Рача, пошто је непроходна дионица Корај-Пипери.

Због изливања ријеке Луковице на регионалном путу Бушлетић-Зелиња обустављен је саобраћај у мјесту Порјечје.

У Федерацији БиХ од 18.00 часова у функцији је магистрални пут Тузла-Добој.

На магистралном путу Немила-Жепче у мјесту Ограјина у току је уклањање материјала који се обрушио на коловоз. Возила се пропуштају наизмјенично једном траком, уз полусатне обуставе.

Због поплављеног коловоза потпуно је обустављен саобраћај на регионалним путевима Градачац-Орманица, Грачаница-Сребреник, Грачаница-Орманица, Добој-Маглај-Завидовићи /подвожњак Бијела Плоча/, као и Завидовићи-Рибница.

Теретена возила не могу саобраћати на дијелу магистралног пута Јајце-Црна Ријека у мјесту Подмилачје, док путничка саобраћају отежано, једном коловозном траком.

Жељезнички саобраћај прекинут је на дионици Врбања - Челинац, због поплаве на путном прелазу у Бијелом Потоку, потврђено је Срни у предузећу "Жељезнице Републике Српске".

Из "Жељезница" напомињу да је на овом правцу жељезничка пруга угрожена на неколико мјеста, и то у жељезничкој станици Челинац, гдје је оштећен портал контактне мреже, те у селу Бојићи, гдје су због бујичних потока угрожени путни прелаз и пропусти.

Ријека Јошавка однијела је стуб контакт-мреже, те један мост који је био једини друмски прилаз жељезничкој станици Јошавка, док је у жељезничкој станици Шњеготина забиљежено највеће оштећење жељезничке пруге, јер је ријека дошла до трећег колосијека, а вода пријети и другим станичним колосијецима.

У "Жељезницама Српске" напомињу да су тренутна оштећења жељезничке пруге на овом потезу чак и већа него у мајским поплавама.

Коментари / 0

Оставите коментар