Mnogi putevi u Srpskoj blokirani

Zbog izlivanja vode na kolovoz prekinut je saobraćaj na magistralnom putu Šešlije-Modriča u mjestu Majevac, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Republika Srpska 06.08.2014 | 20:59
Mnogi putevi u Srpskoj blokirani

 

Naizmjenično, jednom kolovoznom trakom, vozila saobraćaju na magistralnom putu Derventa-Šešlije u mjestu Komarica.

Za putnička vozila obustavljen je saobraćaj na magistralnim putevima Bijeljina-Zvornik u mjestu Janja, i Bijeljina-Brčko u mjestu Vršani.

Na magistralnom putu Kostajnica-Kozarska Dubica u mjestu Vrioci obustavljen je saobraćaj za sva vozila zbog izlivanja rječice Moštanica.

Zbog oštećenja mosta kod mjesta Tobut u prekidu je saobraćaj na magistralnom putu Tuzla-Bijeljina. Putnička vozila i manja teretna vozila koriste obilazni put preko Priboja i Tobuta.

Na regionalnom putu Bratunac-Skelani saobraćaj je potpuno obustavljen u mjestu Žljebac.

Saobraćaj je obustavljen i na regionalnim putevima Priboj-Lopare-Mačkovac-Piperi zbog oštećenja mosta, Piperi-Bobetino brdo-Stari Ugljevik-Glavičice jer je oštećen most u Starom Ugljeviku i Bobetino brdo-Vršani-Rača, pošto je neprohodna dionica Koraj-Piperi.

Zbog izlivanja rijeke Lukovice na regionalnom putu Bušletić-Zelinja obustavljen je saobraćaj u mjestu Porječje.

U Federaciji BiH od 18.00 časova u funkciji je magistralni put Tuzla-Doboj.

Na magistralnom putu Nemila-Žepče u mjestu Ograjina u toku je uklanjanje materijala koji se obrušio na kolovoz. Vozila se propuštaju naizmjenično jednom trakom, uz polusatne obustave.

Zbog poplavljenog kolovoza potpuno je obustavljen saobraćaj na regionalnim putevima Gradačac-Ormanica, Gračanica-Srebrenik, Gračanica-Ormanica, Doboj-Maglaj-Zavidovići /podvožnjak Bijela Ploča/, kao i Zavidovići-Ribnica.

Teretena vozila ne mogu saobraćati na dijelu magistralnog puta Jajce-Crna Rijeka u mjestu Podmilačje, dok putnička saobraćaju otežano, jednom kolovoznom trakom.

Željeznički saobraćaj prekinut je na dionici Vrbanja - Čelinac, zbog poplave na putnom prelazu u Bijelom Potoku, potvrđeno je Srni u preduzeću "Željeznice Republike Srpske".

Iz "Željeznica" napominju da je na ovom pravcu željeznička pruga ugrožena na nekoliko mjesta, i to u željezničkoj stanici Čelinac, gdje je oštećen portal kontaktne mreže, te u selu Bojići, gdje su zbog bujičnih potoka ugroženi putni prelaz i propusti.

Rijeka Jošavka odnijela je stub kontakt-mreže, te jedan most koji je bio jedini drumski prilaz željezničkoj stanici Jošavka, dok je u željezničkoj stanici Šnjegotina zabilježeno najveće oštećenje željezničke pruge, jer je rijeka došla do trećeg kolosijeka, a voda prijeti i drugim staničnim kolosijecima.

U "Željeznicama Srpske" napominju da su trenutna oštećenja željezničke pruge na ovom potezu čak i veća nego u majskim poplavama.

Komentari / 0

Ostavite komentar