Путин одговара на санкције!

Председник Русије Владимир Путин потписао је указ "О примени одређених специјалних економских мера у циљу безбедности Руске Федерације", саопштила је прес служба Кремља.

Свијет 06.08.2014 | 20:40
Путин одговара на санкције!

Та одлука неће погодити наше пољопривреднике и привреднике захваљујући мудром ставу српског премијера Александра Вучића и Владе Србије.

Конкретно, тим декретом се забрањује или ограничава на период од годину дана увоз у Русију пољопривредних производа, сировина и хране из земаља које су се придружиле санкцијама против Русије, пренела је агенција Интерфакс.

Канадска влада данас је увела нове санкције против руских званичника, банака и компанија због, како се наводи у саопштењу, подршке званичне Москве проруским снагама на истоку Украјине.

Канадски премијер Стивен Харпер изјавио је да "наставак илегалне окупације украјинског полуострва Крима и провокативне војне активности Русије на истоку Украјине и даље веома забрињавају Канаду и остатак међународне заједнице", пренела је агенција АФП.

Извор: Курир

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

забринути градјанин

06.08.2014 18:58

По систему док се једном не смркне другом не сване добијамо прилику да све своје производе и полупроизводе из прехрамбене индустрије извеземо у Русију. Због олаксица у извозу у Русију и због цињенице да нисмо у ЕУ. Азурност привредне коморе и министарства пољопривреде у овом тренутку је од велике вазности. Добили смо прилику хоцемо ли знати бар мало повратити срусену пољопривреду?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

06.08.2014 20:15

Ех те силне санкције, има Русија са ким сарађивати поготово у пољопривреди и осталом што је набројано а нека запад нагомилава себи губитке од тога. Уосталом Руси ће јести еколошки много здравију храну од запаних хибрида.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боо

07.08.2014 07:27

Па гукни и ти Путине већ једном док није касно доста више америчке демократије.

ОДГОВОРИТЕ