Putin odgovara na sankcije!

Predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je ukaz "O primeni određenih specijalnih ekonomskih mera u cilju bezbednosti Ruske Federacije", saopštila je pres služba Kremlja.

Svijet 06.08.2014 | 20:40
Putin odgovara na sankcije!

Ta odluka neće pogoditi naše poljoprivrednike i privrednike zahvaljujući mudrom stavu srpskog premijera Aleksandra Vučića i Vlade Srbije.

Konkretno, tim dekretom se zabranjuje ili ograničava na period od godinu dana uvoz u Rusiju poljoprivrednih proizvoda, sirovina i hrane iz zemalja koje su se pridružile sankcijama protiv Rusije, prenela je agencija Interfaks.

Kanadska vlada danas je uvela nove sankcije protiv ruskih zvaničnika, banaka i kompanija zbog, kako se navodi u saopštenju, podrške zvanične Moskve proruskim snagama na istoku Ukrajine.

Kanadski premijer Stiven Harper izjavio je da "nastavak ilegalne okupacije ukrajinskog poluostrva Krima i provokativne vojne aktivnosti Rusije na istoku Ukrajine i dalje veoma zabrinjavaju Kanadu i ostatak međunarodne zajednice", prenela je agencija AFP.

Izvor: Kurir

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

zabrinuti gradjanin

06.08.2014 18:58

Po sistemu dok se jednom ne smrkne drugom ne svane dobijamo priliku da sve svoje proizvode i poluproizvode iz prehrambene industrije izvezemo u Rusiju. Zbog olaksica u izvozu u Rusiju i zbog cinjenice da nismo u EU. Azurnost privredne komore i ministarstva poljoprivrede u ovom trenutku je od velike vaznosti. Dobili smo priliku hocemo li znati bar malo povratiti srusenu poljoprivredu?

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

06.08.2014 20:15

Eh te silne sankcije, ima Rusija sa kim sarađivati pogotovo u poljoprivredi i ostalom što je nabrojano a neka zapad nagomilava sebi gubitke od toga. Uostalom Rusi će jesti ekološki mnogo zdraviju hranu od zapanih hibrida.

ODGOVORITE
Name

Boo

07.08.2014 07:27

Pa gukni i ti Putine već jednom dok nije kasno dosta više američke demokratije.

ODGOVORITE