Атлетико - слабији или јачи него лани?

После Манџукића, Гризмана и Облака, Мадриђани су купили још једног играча који им је био неопходан.

Фудбал 07.08.2014 | 08:00
Атлетико - слабији или јачи него лани?

Пре два месеца је изгледало да мадридском Атлетику прети потпуни распад. На почетку прелазног рока, европски великани су се намерачили да очерупају шампионски састав Мадриђана, али како време одмиче изгледа да су Јорганџије успеле да одраде велики посао у овом прелазном року. Сада је дилема: да ли ће слабији или јачи ући у наредну сезону?

Данас су добили и шесто појачање. На Висенте Калдерон је стигао десни бек Хесус Гамез. Није спектакуларно име, али реч је о поузданом фудбалеру са преко 300 утакмица у дресу Малаге. Он ће бити подршка Хуанфрану на позицији десног бека, што вероватно значи и коначан одлазак неубедљивог Тобија Алдервеирелда. Малаги је за Гамеза плаћено два и по милиона евра, а дефанзивац је потписао на три године. Атлетико је тако решио још један проблем у прелазном року. Позиција десног бека је сада зацементирана.

Највећи ударци за Атлетико у досадашњем делу прелазног рока су били одласци Дијега Косте, Тиба Куртое и Филипеа Луиса у Челси. Ипак, чини се да је клуб довео адекватне замене. Маријо Манџукић је играч са квалитетом и искуством који може да надокнади Костин одлазак. Сличан тип нападача као репрезентативац Шпаније, с тим што поседује и неке квалитет које Коста нема. За Симеонеов стил игре, Манџукић делује као идеална опција. Уосталом, пре пар година навијачи Атлетика су плакали за Агуером, а испоставило се да су у Фалкау добили бољег фудбалера.

Уместо Филипеа Луиса, Симеоне је довео Гиљермеа Сикеиру и земљака Кристијана Ансалдија. Сикеира је пре годину дана био на корак од Реал Мадрида, а раније га је тражила и Барселона. Имао је одличну прошлу сезону у Бенфики, која је хтела да га задржи. Уосталом, ни Филипе Луис није био звезда када је дошао у Атлетико. Искусни Ансалди такође може да одради велики посао крај леве аут линије.

Одлазак Куртое би требало да надомести млади Јан Облак, најскупљи голман у историји Примере. Словенац је огроман потенцијал, баш као што је то био Куртоа када је дошао у Мадрид пре три године.

Посебан погодак за Мадриђане би требало да буде долазак Антоана Гризмана. Овај млади Француз може много и чини се да је Атлетико права средина за наставак његовог метеорског успона. Долази на место Адријана Лопеза и чини се да је ово пун погодак Атлетика.

После пропалог трансфера у Челси, у екипу се вратио и везиста Тијаго. Тако сада Јорганџијама остаје да још надоместе одласке ветерана Давида Виље и Дијега. Ако успеју у намери да из Манчестер Јунајтеда доведу Чичарита Ернандеса и Шињија Кагаву, (и даље се помињу Ћерћи и Пасторе као Б опције) онда се дефинитивно може рећи да је Атлетико направио сјајан посао у прелазном року с обзиром да је успео да задржи Кокеа, Миранду и вероватно Арду Турана.

С обзиром каква је ситуација била пре два месеца, Мадриђани су заиста одрадили велики посао на фудбалској пијаци. Кључ свега ће ипак бити да задрже Арду Турана…

Коментари / 0

Оставите коментар