Atletiko - slabiji ili jači nego lani?

Posle Mandžukića, Grizmana i Oblaka, Madriđani su kupili još jednog igrača koji im je bio neophodan.

Fudbal 07.08.2014 | 08:00
Atletiko - slabiji ili jači nego lani?

Pre dva meseca je izgledalo da madridskom Atletiku preti potpuni raspad. Na početku prelaznog roka, evropski velikani su se nameračili da očerupaju šampionski sastav Madriđana, ali kako vreme odmiče izgleda da su Jorgandžije uspele da odrade veliki posao u ovom prelaznom roku. Sada je dilema: da li će slabiji ili jači ući u narednu sezonu?

Danas su dobili i šesto pojačanje. Na Visente Kalderon je stigao desni bek Hesus Gamez. Nije spektakularno ime, ali reč je o pouzdanom fudbaleru sa preko 300 utakmica u dresu Malage. On će biti podrška Huanfranu na poziciji desnog beka, što verovatno znači i konačan odlazak neubedljivog Tobija Alderveirelda. Malagi je za Gameza plaćeno dva i po miliona evra, a defanzivac je potpisao na tri godine. Atletiko je tako rešio još jedan problem u prelaznom roku. Pozicija desnog beka je sada zacementirana.

Najveći udarci za Atletiko u dosadašnjem delu prelaznog roka su bili odlasci Dijega Koste, Tiba Kurtoe i Filipea Luisa u Čelsi. Ipak, čini se da je klub doveo adekvatne zamene. Marijo Mandžukić je igrač sa kvalitetom i iskustvom koji može da nadoknadi Kostin odlazak. Sličan tip napadača kao reprezentativac Španije, s tim što poseduje i neke kvalitet koje Kosta nema. Za Simeoneov stil igre, Mandžukić deluje kao idealna opcija. Uostalom, pre par godina navijači Atletika su plakali za Aguerom, a ispostavilo se da su u Falkau dobili boljeg fudbalera.

Umesto Filipea Luisa, Simeone je doveo Giljermea Sikeiru i zemljaka Kristijana Ansaldija. Sikeira je pre godinu dana bio na korak od Real Madrida, a ranije ga je tražila i Barselona. Imao je odličnu prošlu sezonu u Benfiki, koja je htela da ga zadrži. Uostalom, ni Filipe Luis nije bio zvezda kada je došao u Atletiko. Iskusni Ansaldi takođe može da odradi veliki posao kraj leve aut linije.

Odlazak Kurtoe bi trebalo da nadomesti mladi Jan Oblak, najskuplji golman u istoriji Primere. Slovenac je ogroman potencijal, baš kao što je to bio Kurtoa kada je došao u Madrid pre tri godine.

Poseban pogodak za Madriđane bi trebalo da bude dolazak Antoana Grizmana. Ovaj mladi Francuz može mnogo i čini se da je Atletiko prava sredina za nastavak njegovog meteorskog uspona. Dolazi na mesto Adrijana Lopeza i čini se da je ovo pun pogodak Atletika.

Posle propalog transfera u Čelsi, u ekipu se vratio i vezista Tijago. Tako sada Jorgandžijama ostaje da još nadomeste odlaske veterana Davida Vilje i Dijega. Ako uspeju u nameri da iz Mančester Junajteda dovedu Čičarita Ernandesa i Šinjija Kagavu, (i dalje se pominju Ćerći i Pastore kao B opcije) onda se definitivno može reći da je Atletiko napravio sjajan posao u prelaznom roku s obzirom da je uspeo da zadrži Kokea, Mirandu i verovatno Ardu Turana.

S obzirom kakva je situacija bila pre dva meseca, Madriđani su zaista odradili veliki posao na fudbalskoj pijaci. Ključ svega će ipak biti da zadrže Ardu Turana…

Komentari / 0

Ostavite komentar