Бањалука: Поплављено 94 стамбена објекта

На подручју Града Бањалука 13 мјесних заједница угрожено је поплавама због обилних падавина у последња два дана.

Република Српска 06.08.2014 | 17:13
Бањалука: Поплављено 94 стамбена објекта

Комадант Градског штаба за ванредне ситуације и градоначелник Бањауке Слободан Гаврановић је, након поподневне сједнице Штаба, рекао да су формирани тимови који обилазе град и сагледавају штету, а да је само током данашњег дана вода ушла у 94 стамбена објекта.

''У ту бројку не рачунамо објекте који су јуче били потопљени. Штета је велика, посебно на инфраструктури и пословним објектима'', нагласио је он.

Нарочито су страдала насеља Поток и дио Дебељака, а велике проблеме су имали и мјештани Лауша, Петрићевца, Старчевице, Аде и других мјесних заједница.

Пут према Пониру је, за сада, непроходан.

Ријека Врбас се још увијек није излила из свог корита, док су на ушћу Широке ријеке у Врбас, у Подгоричкој улици, постављене вреће како вода не би угрозила околне објекете.

''Приоритет је испумпавање воде из стамбених објеката. Ради се и на чишћењу наноса са саобраћајница, те на отклањању проблема на ифраструктури. Уколико киша престане да пада током ноћи, већ сутра се може очекивати и почетак санације насталих штета, као и њихова процјена'', навео је Гаврановић.

Најавио је да би сутра могла да почне и дезинфекција потопљених објеката, уколико то дозволе временске прилике.

Извор: Фена

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

анти

06.08.2014 15:22

Све ово сто се десава и много висе све сте ви томе доприњели. Па имате ли образа него да народу који је јос полуписмен јер се зели сликати са вама дјелите кесице са макаронима и пастетама, срам вас било и нека је срам васих породица свих вас који сте на власти. Направили сте нам зло које се сигурно заборавити неце,богатите се и сад у тим поплавама посебно твој главни, глава и сеф из Бакинаца. Фуј.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бањалука 1

06.08.2014 15:28

комаданте , комаданте видим ти ту целу . Са њим корацас и ј..ети се за народ . Овај јадник би требао да припази на кокос да му је не мазнес .. јер си ти од малена волио хајдуковати . Навијао си за Хајдук. Не знам сто те Бањалуцани зову ЛАГО .... Не видим поред тебе Зенгу .Мора да је отисао обици поплављене у Хрватској. Ипак сте ви из СНСД и Бањалуцке опстине мултиетницари , за разлику од сељака који зиве поред вас .... лијепи моји .. ј..о вас патак. Јос ти фали Петриц из Банских двора ....

ОДГОВОРИТЕ
Name

зути

06.08.2014 16:16

Нема проблема стизе 200 милијона од Руса.

ОДГОВОРИТЕ
Name

срецко

06.08.2014 16:40

Ста цемо са вама послије октобра не знам,али једно знам да ви који коментарисете немате појма о зивоту.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јовица

06.08.2014 20:29

Читајте текст.

ОДГОВОРИТЕ