Banjaluka: Poplavljeno 94 stambena objekta

Na području Grada Banjaluka 13 mjesnih zajednica ugroženo je poplavama zbog obilnih padavina u poslednja dva dana.

Republika Srpska 06.08.2014 | 17:13
Banjaluka: Poplavljeno 94 stambena objekta

Komadant Gradskog štaba za vanredne situacije i gradonačelnik Banjauke Slobodan Gavranović je, nakon popodnevne sjednice Štaba, rekao da su formirani timovi koji obilaze grad i sagledavaju štetu, a da je samo tokom današnjeg dana voda ušla u 94 stambena objekta.

''U tu brojku ne računamo objekte koji su juče bili potopljeni. Šteta je velika, posebno na infrastrukturi i poslovnim objektima'', naglasio je on.

Naročito su stradala naselja Potok i dio Debeljaka, a velike probleme su imali i mještani Lauša, Petrićevca, Starčevice, Ade i drugih mjesnih zajednica.

Put prema Poniru je, za sada, neprohodan.

Rijeka Vrbas se još uvijek nije izlila iz svog korita, dok su na ušću Široke rijeke u Vrbas, u Podgoričkoj ulici, postavljene vreće kako voda ne bi ugrozila okolne objekete.

''Prioritet je ispumpavanje vode iz stambenih objekata. Radi se i na čišćenju nanosa sa saobraćajnica, te na otklanjanju problema na ifrastrukturi. Ukoliko kiša prestane da pada tokom noći, već sutra se može očekivati i početak sanacije nastalih šteta, kao i njihova procjena'', naveo je Gavranović.

Najavio je da bi sutra mogla da počne i dezinfekcija potopljenih objekata, ukoliko to dozvole vremenske prilike.

Izvor: Fena

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

anti

06.08.2014 15:22

Sve ovo sto se desava i mnogo vise sve ste vi tome doprinjeli. Pa imate li obraza nego da narodu koji je jos polupismen jer se zeli slikati sa vama djelite kesice sa makaronima i pastetama, sram vas bilo i neka je sram vasih porodica svih vas koji ste na vlasti. Napravili ste nam zlo koje se sigurno zaboraviti nece,bogatite se i sad u tim poplavama posebno tvoj glavni, glava i sef iz Bakinaca. Fuj.

ODGOVORITE
Name

banjaluka 1

06.08.2014 15:28

komadante , komadante vidim ti tu celu . Sa njim koracas i j..eti se za narod . Ovaj jadnik bi trebao da pripazi na kokos da mu je ne maznes .. jer si ti od malena volio hajdukovati . Navijao si za Hajduk. Ne znam sto te Banjalucani zovu LAGO .... Ne vidim pored tebe Zengu .Mora da je otisao obici poplavljene u Hrvatskoj. Ipak ste vi iz SNSD i Banjalucke opstine multietnicari , za razliku od seljaka koji zive pored vas .... lijepi moji .. j..o vas patak. Jos ti fali Petric iz Banskih dvora ....

ODGOVORITE
Name

zuti

06.08.2014 16:16

Nema problema stize 200 milijona od Rusa.

ODGOVORITE
Name

srecko

06.08.2014 16:40

Sta cemo sa vama poslije oktobra ne znam,ali jedno znam da vi koji komentarisete nemate pojma o zivotu.

ODGOVORITE
Name

jovica

06.08.2014 20:29

Čitajte tekst.

ODGOVORITE