Аћимовић поново директор Олимпије!

Некадашњи фудбалер Црвене звезде, бивши репрезентативац Словеније, поново је у уторак преузео функцију у љубљанском клубу.

Фудбал 06.08.2014 | 16:45
Аћимовић поново директор Олимпије!

На изузетно посећеној конференцији за новинаре у Љубљани, Миленко Аћимовић (37) поново је у уторак преузео бригу о спортском сектору НК Олимпија Љубљана.

Некадашњи играч Олимпије, Црвене звезде, Тотенхема, Лила, Ал Итихада и бечке Аустрије, вратио се на место спортског директора клуба из Стожица, које је напустио 2012. године, због лоших резултата.

Посрнули словеначки великан, који је 2005. године банкротирао и променио име, поново се налази у тешкој ситуацији, о чему су његови навијачи причали са репортером МОНДА на недавној утакмици Олимпија - Челси.

Примера ради, прошлу сезону "змајеви" су завршили на седмој позицији табеле, са чак 15 бодова заостатка за Марибором, на чијем је челу бивши играч Партизана Златко Захович. И он је овог лета посетио припреме свог некадашњег београдског клуба и разговарао са извештачима из Србије.

Последњи пут, Олимпија је била шампион 1995. године. ОИимпија Љубљана била је вицепрвак 2012. и 2013. Тешки дани и лоша сезона поново су били разлог да Миленко Аћимовић, шурак Дејана Станковића, седне у фотељу спортског директора.

Већ од првих дана, он ће имати проблем са навијачком групом "Греен драгонс", који су против председника Изета Растодера и његовог начина руковођења клубом.

"Пратио сам клуб у претходном периоду. Нисам био укључен у пословање, али сам остао у одличним односима са председником и свима који раде, укључујући и навијаче. Прошлог пута сам хтео да за годину дана урадим оно за шта су потребне бар две или три. Сада је циљ да се у наредним годинама вратимо на врх", рекао је Аћимовић.

Причао је и о бојкоту навијача...

"Треба раздвојити навијаче и одређене индивидуе. Одрастао сам уз навијаче. Обећавано им је да ћемо урадимо све да поправимо стање, али се ништа није догађало. То је довело до великог разочарања, којое разумем. Надам се да ће и они разумети да су клубу потребни прави навијачи и само ћемо на тај начин полако кренути напред. Нема обећања, само стрпљења", подвукао је некадашњи везиста са "бомбом" у стопалу.

Коментари / 0

Оставите коментар