Aćimović ponovo direktor Olimpije!

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde, bivši reprezentativac Slovenije, ponovo je u utorak preuzeo funkciju u ljubljanskom klubu.

Fudbal 06.08.2014 | 16:45
Aćimović ponovo direktor Olimpije!

Na izuzetno posećenoj konferenciji za novinare u Ljubljani, Milenko Aćimović (37) ponovo je u utorak preuzeo brigu o sportskom sektoru NK Olimpija Ljubljana.

Nekadašnji igrač Olimpije, Crvene zvezde, Totenhema, Lila, Al Itihada i bečke Austrije, vratio se na mesto sportskog direktora kluba iz Stožica, koje je napustio 2012. godine, zbog loših rezultata.

Posrnuli slovenački velikan, koji je 2005. godine bankrotirao i promenio ime, ponovo se nalazi u teškoj situaciji, o čemu su njegovi navijači pričali sa reporterom MONDA na nedavnoj utakmici Olimpija - Čelsi.

Primera radi, prošlu sezonu "zmajevi" su završili na sedmoj poziciji tabele, sa čak 15 bodova zaostatka za Mariborom, na čijem je čelu bivši igrač Partizana Zlatko Zahovič. I on je ovog leta posetio pripreme svog nekadašnjeg beogradskog kluba i razgovarao sa izveštačima iz Srbije.

Poslednji put, Olimpija je bila šampion 1995. godine. OIimpija Ljubljana bila je viceprvak 2012. i 2013. Teški dani i loša sezona ponovo su bili razlog da Milenko Aćimović, šurak Dejana Stankovića, sedne u fotelju sportskog direktora.

Već od prvih dana, on će imati problem sa navijačkom grupom "Green dragons", koji su protiv predsednika Izeta Rastodera i njegovog načina rukovođenja klubom.

"Pratio sam klub u prethodnom periodu. Nisam bio uključen u poslovanje, ali sam ostao u odličnim odnosima sa predsednikom i svima koji rade, uključujući i navijače. Prošlog puta sam hteo da za godinu dana uradim ono za šta su potrebne bar dve ili tri. Sada je cilj da se u narednim godinama vratimo na vrh", rekao je Aćimović.

Pričao je i o bojkotu navijača...

"Treba razdvojiti navijače i određene individue. Odrastao sam uz navijače. Obećavano im je da ćemo uradimo sve da popravimo stanje, ali se ništa nije događalo. To je dovelo do velikog razočaranja, kojoe razumem. Nadam se da će i oni razumeti da su klubu potrebni pravi navijači i samo ćemo na taj način polako krenuti napred. Nema obećanja, samo strpljenja", podvukao je nekadašnji vezista sa "bombom" u stopalu.

Komentari / 0

Ostavite komentar