Влада довела у питање функционисање општина

Начелник општине Пале Миодраг Ковачевић изјавио је данас да је због одлуке Владе Републике Српске о приходима од индиректних пореза и начину њихове расподјеле доведено у питање функционисање дијела општина у Српској.

Република Српска 06.08.2014 | 14:21
Влада довела у питање функционисање општина

"Ту, прије свега мислим на општине у источном дијелу Републике Српске, гдје је већина начелника из СДС-а. Општини Пале у посљедње три године Влада Српске ускратила је три милиона КМ", рекао је Ковачевић новинарима у Бањалуци.Он тврди да се одлукама Владе Републике Српске, као што је о расподјели средстава од индиректних пореза, иде ка укидању општина.

Потпредсједник Скупштине града Источно Сарајево Небојша Попић каже да Влада Српске мора да повуче донесену одлуку, јер је противзаконита."У супротном своја права покушаћемо заштитити пред надлежним правосудним институцијама. Влада Републике Српске треба да се брине за све своје грађане, а не да појединим општинама ускраћује сва права", рекао је Попић, напоменувши да ће у наредном периоду бити одржана сједница Савеза општина и градова Републике Српске.

Конференцији за новинаре присуствовали су представници општина Источни Мостар, Србац, Козарска Дубица и Доњи Жабар.Министар финансија Републике Српске Зоран Тегелтија изјавио је раније да је Влада Српске у складу са Законом о буџетском систему донијела одлуку о учешћу општина и градова у приходима од индиректних пореза и начину њихове расподјеле. 

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Рубин

06.08.2014 13:32

Па они би највише вољели кад би ми нестали са земаљске кугле,да поарче и оно мало што је остало послије њихове владавине. Све вам џаба, неће вам се остварити, јер октобар долази, а послије вас чека најсигурније мјесто:затвор!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоран Т.

06.08.2014 14:03

Власт само прича и узима а ми ћутимо и дајемо. Докле ово иде, нема краја,тонемо!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалучанин

06.08.2014 14:50

Ма нису они никаква влада, они су строга нула.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЂУРЂА И М

06.08.2014 18:26

Павић је велики злоћо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

велибор д.

06.08.2014 21:03

Удри по сиротињи... Једва чекам октобар кад и сиротињски глас вриједи као и богаташки!!!

ОДГОВОРИТЕ