Vlada dovela u pitanje funkcionisanje opština

Načelnik opštine Pale Miodrag Kovačević izjavio je danas da je zbog odluke Vlade Republike Srpske o prihodima od indirektnih poreza i načinu njihove raspodjele dovedeno u pitanje funkcionisanje dijela opština u Srpskoj.

Republika Srpska 06.08.2014 | 14:21
Vlada dovela u pitanje funkcionisanje opština

"Tu, prije svega mislim na opštine u istočnom dijelu Republike Srpske, gdje je većina načelnika iz SDS-a. Opštini Pale u posljednje tri godine Vlada Srpske uskratila je tri miliona KM", rekao je Kovačević novinarima u Banjaluci.On tvrdi da se odlukama Vlade Republike Srpske, kao što je o raspodjeli sredstava od indirektnih poreza, ide ka ukidanju opština.

Potpredsjednik Skupštine grada Istočno Sarajevo Nebojša Popić kaže da Vlada Srpske mora da povuče donesenu odluku, jer je protivzakonita."U suprotnom svoja prava pokušaćemo zaštititi pred nadležnim pravosudnim institucijama. Vlada Republike Srpske treba da se brine za sve svoje građane, a ne da pojedinim opštinama uskraćuje sva prava", rekao je Popić, napomenuvši da će u narednom periodu biti održana sjednica Saveza opština i gradova Republike Srpske.

Konferenciji za novinare prisustvovali su predstavnici opština Istočni Mostar, Srbac, Kozarska Dubica i Donji Žabar.Ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija izjavio je ranije da je Vlada Srpske u skladu sa Zakonom o budžetskom sistemu donijela odluku o učešću opština i gradova u prihodima od indirektnih poreza i načinu njihove raspodjele. 

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Rubin

06.08.2014 13:32

Pa oni bi najviše voljeli kad bi mi nestali sa zemaljske kugle,da poarče i ono malo što je ostalo poslije njihove vladavine. Sve vam džaba, neće vam se ostvariti, jer oktobar dolazi, a poslije vas čeka najsigurnije mjesto:zatvor!

ODGOVORITE
Name

Zoran T.

06.08.2014 14:03

Vlast samo priča i uzima a mi ćutimo i dajemo. Dokle ovo ide, nema kraja,tonemo!?

ODGOVORITE
Name

Banjalučanin

06.08.2014 14:50

Ma nisu oni nikakva vlada, oni su stroga nula.

ODGOVORITE
Name

ĐURĐA I M

06.08.2014 18:26

Pavić je veliki zloćo.

ODGOVORITE
Name

velibor d.

06.08.2014 21:03

Udri po sirotinji... Jedva čekam oktobar kad i sirotinjski glas vrijedi kao i bogataški!!!

ODGOVORITE