У Петрову стање природне непогоде

Начелник општине Петрово Озрен Петковић прогласио је стање природне непогоде због обилних падавина које су изазвале поплаве и наложио предузимање приоритетних мера у заштити и спасавању становништва и објеката.

Република Српска 06.08.2014 | 13:15
У Петрову стање природне непогоде

Именован је Оперативни штаб за обављање оперативних послова у току ванредне ситуације.Стање природне непогоде трајаће до даљег, а у време непогоде Оперативни штаб биће у сталном заседању.Синоћ су бујичне воде које су се сливале у центар Петрова поплавиле центар овог насеља.Вода је ушла у мегамаркет "Ђурић", нови Дом културе, просторије "М:тела" и више кућа у центру Петрова.

У Новом селу и насељу Колона поплављено је више кућа и других објеката, јер одводи нису могли да приме сву воду.Директор Јавног комуналног предузећа "Вода" из Петрова Бојан Марјановић изјавио је да је комплетна механизација и људство тог прдузећа на терену, али да се упркос свим напорима не могу супроставити воденој стихији.

Пут Сочковац - Грачаница прекинут је за саобраћај, док је клизиште на путу Петрово - манастир Озрен санирано, тако да је овај путни правац проходан.

Коментари / 0

Оставите коментар