U Petrovu stanje prirodne nepogode

Načelnik opštine Petrovo Ozren Petković proglasio je stanje prirodne nepogode zbog obilnih padavina koje su izazvale poplave i naložio preduzimanje prioritetnih mera u zaštiti i spasavanju stanovništva i objekata.

Republika Srpska 06.08.2014 | 13:15
U Petrovu stanje prirodne nepogode

Imenovan je Operativni štab za obavljanje operativnih poslova u toku vanredne situacije.Stanje prirodne nepogode trajaće do daljeg, a u vreme nepogode Operativni štab biće u stalnom zasedanju.Sinoć su bujične vode koje su se slivale u centar Petrova poplavile centar ovog naselja.Voda je ušla u megamarket "Đurić", novi Dom kulture, prostorije "M:tela" i više kuća u centru Petrova.

U Novom selu i naselju Kolona poplavljeno je više kuća i drugih objekata, jer odvodi nisu mogli da prime svu vodu.Direktor Javnog komunalnog preduzeća "Voda" iz Petrova Bojan Marjanović izjavio je da je kompletna mehanizacija i ljudstvo tog prduzeća na terenu, ali da se uprkos svim naporima ne mogu suprostaviti vodenoj stihiji.

Put Sočkovac - Gračanica prekinut je za saobraćaj, dok je klizište na putu Petrovo - manastir Ozren sanirano, tako da je ovaj putni pravac prohodan.

Komentari / 0

Ostavite komentar