Клизишта у Котор Варошу и Бањалуци

У Бањалуци су се услед обилних падавина излиле бујичне воде и активирала су се клизишта на ширем подручју града.Најугроженија су насеља Старчевица, Мејдан, Ада, Дебељаци и Врбања, саопштено је из Управе Цивилне заштите Републике Српске.

Република Српска 06.08.2014 | 12:25
Клизишта у Котор Варошу и Бањалуци

Без струје су остала насеља Старчевица и Мејдан, те делови насеља Ребровац, Ада, Дебељаци и Борик.Екипе Цивилне заштите и ватрогасци су на терену, а на чишћењу и асанацији терена и објеката на располагању је сва механизација.

Киша која непрестано пада и на подручју општине Котор Варош узроковала је нова клизишта, а водостај реке Врбање повећава се и прети да ће поплавити домаћинства у насељима Товладић и Ново Село.

У јутарњим часовима поново је дошло до одрона у Месној заједници Грабовица, где су радници предузећа "МГ Минд" већ уклонили 200 кубика наноса земље и дрвећа.Уколико буде неопходно уследиће транспорт механизације са превоја Борја како би се зауставила могућа активација клизишта, рекао је заменик начелника општине Марко Зељковић.

У насељу Равне на путу Котор-Варош - Вагани оштећен је пут тако да је саобраћај у прекиду. У току су активносту на успостављању путне комуникације.Врбања је у порасту и готово је поплавила Градско шеталиште, а највећи проблем представљају околни потоци који се изливају по насељима, јер их Врбања не може примити у своје корито.

Општински кризни штаб јутрос је одржао седницу на којој је констатовано да све службе буду у приправности ради пружања помоћи угроженом становништву.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

драгон

06.08.2014 15:09

Поцело је поцело , али ми смо као локална заједница моцни , те цемо насем народу дати нове парцеле само не знам колико квадрата ... 4 до 5 м2.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сдс поклонио средства за полављене

06.08.2014 15:13

СДС поклонио средства угроженим од поплава Члан Главног одбора СДС Ненад Стевандић рекао је данас новинарима да је ОХР на захтјев и сагласност СДС одблокирао 540.000 КМ и усмјерио за обнову школа на подручјима која су поплављена током маја ове године. "Средства, која су нам након проблема са ОХР-ом била одузета, су након нашег захтјева деблокирана и усмјерена у обнову школа, које су оштећене у катастрофалним поплавама", казао је Стевандић . Овим новцем ће бити обновљене двије основне школе у Бијељини, у Дворовима и Основна школа "Меша Селимовић", У Добоју Основна школа „Доситеј Обрадовић" и Средњошколски центар " Никола Тесла" у Шамцу. Такође, од ових средстава биће обновљене и основне школе у Маглају и Домајевцу. Предсједник СДС Младен Босић након мајских поплава упутио је захтјев ОХР да се одблокирају средства СДС у вриједности 540.000 КМ и усмјере становништву у поплављеним подручјима.

ОДГОВОРИТЕ