Убијен амерички генерал

Амерички генерал-мајор убијен у оружаном нападу припадника авганистанских снага безбедности на стране и домаће војнике у војној бази западно од Кабула.

Свијет 05.08.2014 | 20:41
Убијен амерички генерал

Мушкарац у униформи авганистанске војске отворио је ватру на припаднике медјународних снага и убио америчког генерала, а ранио петнаест људи, саопштиле су раније авганистанске власти. У саопштењу се додаје да се напад догодио у бази за обуку НАТО војника, наводи АП.

Портпарол Министарства одбране Авганистана, генерал Мохамад Захир, рекао је да све околности напада нису познате, али да је "терориста у војној униформи" отворио ватру на групу страних и авганистанских војника.

Представници НАТО изразили су уверење да је у питању "инсајдерски" напад, каквих је у Авганистану било и протеклих година, у којима припадници снага безбедности и војске те земље окрену оружје против војника НАТО с којима би требало да сарадјују.

У инцидентима у којима су припадници авганистаских снага пуцали на припаднике медјународних снага у Авганистану које предводи НАТО, погинуо је већи број припадника НАТО током последњих неколико година.

Извор: Бета

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

ЈА

05.08.2014 19:34

Па ста???Један Амер мање!

ОДГОВОРИТЕ
Name

РВИ ВРС

05.08.2014 22:34

Ускоро ће имати од још једне мале земље. Да могу извести некако да часно оду давно би то учинили. Смета сујета и срозавање угледа НАТО-а.

ОДГОВОРИТЕ
Name

зак

05.08.2014 23:58

То је за Хаг. Замисли убијен генерал у тудзој земљи где не припада. У земљи коју не воли. У земљи где досао да води рат и убија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДјМрки

06.08.2014 08:03

@ЈА само ме занима какав коментар би био да је недај бозе био србин тај цовјек сто је погино,само да не заборавимо да је И он нецији син и нецији отац зато не једи го.на мајке ти

ОДГОВОРИТЕ