Ubijen američki general

Američki general-major ubijen u oružanom napadu pripadnika avganistanskih snaga bezbednosti na strane i domaće vojnike u vojnoj bazi zapadno od Kabula.

Svijet 05.08.2014 | 20:41
Ubijen američki general

Muškarac u uniformi avganistanske vojske otvorio je vatru na pripadnike medjunarodnih snaga i ubio američkog generala, a ranio petnaest ljudi, saopštile su ranije avganistanske vlasti. U saopštenju se dodaje da se napad dogodio u bazi za obuku NATO vojnika, navodi AP.

Portparol Ministarstva odbrane Avganistana, general Mohamad Zahir, rekao je da sve okolnosti napada nisu poznate, ali da je "terorista u vojnoj uniformi" otvorio vatru na grupu stranih i avganistanskih vojnika.

Predstavnici NATO izrazili su uverenje da je u pitanju "insajderski" napad, kakvih je u Avganistanu bilo i proteklih godina, u kojima pripadnici snaga bezbednosti i vojske te zemlje okrenu oružje protiv vojnika NATO s kojima bi trebalo da saradjuju.

U incidentima u kojima su pripadnici avganistaskih snaga pucali na pripadnike medjunarodnih snaga u Avganistanu koje predvodi NATO, poginuo je veći broj pripadnika NATO tokom poslednjih nekoliko godina.

Izvor: Beta

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

JA

05.08.2014 19:34

Pa sta???Jedan Amer manje!

ODGOVORITE
Name

RVI VRS

05.08.2014 22:34

Uskoro će imati od još jedne male zemlje. Da mogu izvesti nekako da časno odu davno bi to učinili. Smeta sujeta i srozavanje ugleda NATO-a.

ODGOVORITE
Name

zak

05.08.2014 23:58

To je za Hag. Zamisli ubijen general u tudzoj zemlji gde ne pripada. U zemlji koju ne voli. U zemlji gde dosao da vodi rat i ubija.

ODGOVORITE
Name

DjMrki

06.08.2014 08:03

@JA samo me zanima kakav komentar bi bio da je nedaj boze bio srbin taj covjek sto je pogino,samo da ne zaboravimo da je I on neciji sin i neciji otac zato ne jedi go.na majke ti

ODGOVORITE