Бујица оставила пустош у Костајници

Нова бујична поплава у центру Костајнице, усљед изливања ријечица Тавија и Бубњарица, оставила је иза себе праву пустош.

Република Српска 05.08.2014 | 15:46
Бујица оставила пустош у Костајници

Пролом облака и огромна количина воде за мање од пола сата напуниле су корито ових ријечица, а у наредних неколико минута излила се и напунила све градске улице водом дубине од готово један метар.Начелник општине Костајница Драго Бундало изјавио је да је након сличне поплаве у јулу, која је потопила само дио околних улица, ова данашња потопила и добар дио центра града.

"У овом тренутку не можемо говорити о броју кућа и помоћних објеката који су потопљени, али је тај број сигурно много већи од оног у јулској поплави када је потопљено више од стотину објеката", рекао је Бундало.Према његовим ријечима, у центру општине потопљени су велика сала биоскопа, мала сала Скупштине општине и бројни трговачки и угоститељски објекти.Бундало је рекао да је и даље обустављен саобраћај на магистралном путу Костајница - Козарска Дубица, као и један од локалних путева кроз насеље Тавија, јер је бујица однијела мост.

"Екипе Добровољног ватрогасног друштва, Комуналног предузећа и Цивилне заштите и припадници Полицијске станице Костајница алармирани су на вријеме, али овакву бујицу је било немогуће зауставити", рекао је Бундало.За сада нема информација о томе у колики је број стамбених, помоћних и привредних објеката вода продрла.Док киша полако стаје и вода се постепено повлачи из потопљеног града становници Костајнице у невјерици и очају обилазе своје куће, имања и пословне просторе и размишљају колика им је штета овај пут нанесена.

Штета од поплаве у мају на подручју ове општине процијењена је на 3.500 000 КМ, а за ону крајем јула општински званичници су рекли да је још већа.Узимајући у обзир простор који је данас захваћен поплавом, као и прве евидентиране штете настале на путној инфраструктури, може се претпоставити да ће штета бити огромна.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

ГАСТАРБАЈТЕР

05.08.2014 13:49

ХИТНО ПРЕДСЈЕДНИЦА ТРАЖИ СВОЈЕ БИЈЕЛЕ ЦИЗМИЦЕ ЈЕР ИДЕ У ОБИЛАЗАК, НЕГДЈЕ ИХ ЈЕ ЗАГУБИЛА....

ОДГОВОРИТЕ
Name

мрки1

05.08.2014 15:19

овај гастарбајтер под хитно психијатру да неб још кога заразио

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан БЛ

05.08.2014 16:52

Свака поплава или нека друга невоља народу је прилика режиму да искористи на свој начин. И до сад им је то полазило за руком јер већина народа је нискообразована и примитивна,а велики Баја и кумови то користе. Брига Жељкицу за беду и сиротињу, она ће нове беле чизмице уз нову шминку и фактички на терен. Болести и лудилу нигде краја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саша - Костајница

05.08.2014 17:50

Народ поплављен, а ви о Додику и Жељкиним чизмицама. Свака вам част

ОДГОВОРИТЕ