Bujica ostavila pustoš u Kostajnici

Nova bujična poplava u centru Kostajnice, usljed izlivanja riječica Tavija i Bubnjarica, ostavila je iza sebe pravu pustoš.

Republika Srpska 05.08.2014 | 15:46
Bujica ostavila pustoš u Kostajnici

Prolom oblaka i ogromna količina vode za manje od pola sata napunile su korito ovih riječica, a u narednih nekoliko minuta izlila se i napunila sve gradske ulice vodom dubine od gotovo jedan metar.Načelnik opštine Kostajnica Drago Bundalo izjavio je da je nakon slične poplave u julu, koja je potopila samo dio okolnih ulica, ova današnja potopila i dobar dio centra grada.

"U ovom trenutku ne možemo govoriti o broju kuća i pomoćnih objekata koji su potopljeni, ali je taj broj sigurno mnogo veći od onog u julskoj poplavi kada je potopljeno više od stotinu objekata", rekao je Bundalo.Prema njegovim riječima, u centru opštine potopljeni su velika sala bioskopa, mala sala Skupštine opštine i brojni trgovački i ugostiteljski objekti.Bundalo je rekao da je i dalje obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Kostajnica - Kozarska Dubica, kao i jedan od lokalnih puteva kroz naselje Tavija, jer je bujica odnijela most.

"Ekipe Dobrovoljnog vatrogasnog društva, Komunalnog preduzeća i Civilne zaštite i pripadnici Policijske stanice Kostajnica alarmirani su na vrijeme, ali ovakvu bujicu je bilo nemoguće zaustaviti", rekao je Bundalo.Za sada nema informacija o tome u koliki je broj stambenih, pomoćnih i privrednih objekata voda prodrla.Dok kiša polako staje i voda se postepeno povlači iz potopljenog grada stanovnici Kostajnice u nevjerici i očaju obilaze svoje kuće, imanja i poslovne prostore i razmišljaju kolika im je šteta ovaj put nanesena.

Šteta od poplave u maju na području ove opštine procijenjena je na 3.500 000 KM, a za onu krajem jula opštinski zvaničnici su rekli da je još veća.Uzimajući u obzir prostor koji je danas zahvaćen poplavom, kao i prve evidentirane štete nastale na putnoj infrastrukturi, može se pretpostaviti da će šteta biti ogromna.

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

GASTARBAJTER

05.08.2014 13:49

HITNO PREDSJEDNICA TRAŽI SVOJE BIJELE CIZMICE JER IDE U OBILAZAK, NEGDJE IH JE ZAGUBILA....

ODGOVORITE
Name

mrki1

05.08.2014 15:19

ovaj gastarbajter pod hitno psihijatru da neb još koga zarazio

ODGOVORITE
Name

Milan BL

05.08.2014 16:52

Svaka poplava ili neka druga nevolja narodu je prilika režimu da iskoristi na svoj način. I do sad im je to polazilo za rukom jer većina naroda je niskoobrazovana i primitivna,a veliki Baja i kumovi to koriste. Briga Željkicu za bedu i sirotinju, ona će nove bele čizmice uz novu šminku i faktički na teren. Bolesti i ludilu nigde kraja.

ODGOVORITE
Name

Saša - Kostajnica

05.08.2014 17:50

Narod poplavljen, a vi o Dodiku i Željkinim čizmicama. Svaka vam čast

ODGOVORITE