БиХ пада на листи стабилности

Институт за економију и мир објавио је Глобални индекс мира у коме се тврди да ће БиХ, Замбија, Хаити, Аргентина, Чад, Непал, Бурунди, Грузија, Либерија и Катар у наредне двије година пасти на листи стабилности.

Босна и Херцеговина 05.08.2014 | 14:03
БиХ пада на листи стабилности

Према овогодишњем индексу, Исланд, Данска, Аустрија, Нови Зеланд и Швајцарска су најмирније, а Сирија и Авганистан најнемирније земље у свијету. Сирија је замијенила Авганистан на посљедњем мјесту, као најмање мирна земља. Грузија, Обала Слоноваче и Либија забиљежиле су највећи напредак од прошле године. Заједничка им је карактеристика јачање политичке стабилности.

Ове године анализе укључују и процјене ризика. Истраживање указује да ће у сљедеће двије године неке земље, међу којима је и БиХ, покварити своје мјесто на овој листи (61). У нашој регији најбоље су рангирани Словенци, који су се нашли на 14. мјесту, Хрватска је на 26, Србија на 52, Албанија на 65, а Македонија на 87. мјесту.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Наташа БЛ

05.08.2014 12:31

Чуј пада, зар БиХ уопше постоји на ЛИСТИ СТАБИЛНОСТИ. Можда једино ако је листу правио Лагумџија заједно са Додиком који се с њим слаже одлично. Само је Лагумџији БиХ најнезадуженија држава у свијету, па према томе и стабилна. Ту већ Додик не зна ни сам шта мисли, јер један дан БиХ мора да буде Дејтонска, други дан ће РС бити назависна. Мајко мила, дуго ова држава и постоји ко је води.

ОДГОВОРИТЕ