Додик тражи да МУП интервенише у Кнежеву

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да се од скупштинске већине у Кнежеву тражи доношење аката и одлука за санацију и нормализацију ситуације у општини, истичући да је у овој локалној заједници на сцени вандализам, који је недопустив и захтијева предузимање хитних мјера.

Република Српска 05.08.2014 | 12:30
Додик тражи да МУП интервенише у Кнежеву

Након разговора са одборницима који чине скупштинску већину у Кнежеву, Додик је рекао новинарима да је у овој општини на снази нерегуларна и нелегитимна ситуација која је изазвала много проблема у њеном функционисању.

Наводећи да од 19 одборника у Кнежеву, скупштинску већину чини 10 одборника, Додик је нагласио да је скупштинска већина потпуно легитимна, да је легитиман и садашњи начелник општине /Боре Шкељић/, али да се начелник не може понашати ван граница закона и прописа.

Он је додао да с циљем нормализације ситуације у Кнежеву Министарство управе и локалне самоуправе Српске тражи да МУП интервенише и обезбиједи нормалне услове за рад у просторијама Скупштине општине Кнежево, подсјећајући да је одборницима онемогућен законит рад и да им закључавају просторије.

Додик је рекао да је нова скупштинска већина, односно Скупштина општине усвојила буџет у складу са препорукама Министарства финансија.

Предсједник Српске истакао је и потребу доношења нових законских регулатива да би се овакве ситуације могле спријечити у будућности и којима се јасно морају прецизирати интервенције Владе и надлежних министарстава у таквим и сличним ситуацијама.

Предсједник Скупштине општине Кнежево Радован Марић рекао је да су одборници добили од предсједника Републике увјеравање да ће институције Српске коначно предузети потребне радње да би се у Кнежеву вратила законитост и повјерење грађана у изборе и да Скупштину општине не може нико понижавати, те да ће им бити омогућен рад у интересу становника Кнежева.

Ресорни министар Лејла Решић најавила је да ће Министарство управе и локалне самоуправе Републике Српске 4. августа отпремити Правобранилаштву Републике Српске захтјев за заступање у судском поступку ради изрицања привремене мјере за финансирање општини Кнежево


Извор: СРНА

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

црвена беретка

05.08.2014 10:58

Види Милокрада што је постројио своје "специјалце" што су њега и Биљану заједно са СФОР-ом довели на власт 1997.године.Мрш!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јелена Б.

05.08.2014 11:07

Миле полако губи конце. Не слусају га ни ови његови. Вријеме је да СДС додје на власт и да побједи!

ОДГОВОРИТЕ
Name

херцеговац

05.08.2014 11:20

СИЛА БОГА НЕ МОЛИ А НАРОД СИЛУ НЕ ВОЛИ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

05.08.2014 11:36

Па овај Предсједик скупстине опсине Кнезево Радован Мариц је у СДС. Удрузио се са овима из СНСД-а. Ми цемо се избити измедју себе због њих!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГОРАН ВРС

05.08.2014 12:47

Станковиц преко границе у гепеку превезе милион марака, али Додик казе како је то новац његовог стиценика те полицији и тузиластву забрани било какву истрагу по питању илегалног преносења новца преко дрзавне границе, а сада позива полицију да уводи ред, као да је у Кнезеву избио орузани устанак.Слицну ситуацију имамо у Лактасима па засто и тамо није послао специјалце? Драги Милораде посве си залутао, а ако полиција слузи само за заститу одредјених странака и твоје моцнике док поред ње пљацкате милијарде те их у гепецима преносе преко границе ја гласам да се МУП Српске укине.Коме треба оваква полиција?

ОДГОВОРИТЕ
Name

кума

05.08.2014 12:54

Заврсни цин сваког диктатора је батина против народа! Каква је њему пометња у глави! Готов је!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ссс

05.08.2014 13:15

Миле краљ пропадања

ОДГОВОРИТЕ
Name

КОМЕНТАТОР

05.08.2014 13:50

МУП МОРА ИНТЕРВЕНИСАТИ када је то у складу са заоном а не када додо нареди....

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈА

05.08.2014 16:29

МИЛЕ БОМБАШ ЋЕ ДА ИНТЕРВЕНИШЕ САМ, ИМА ИСКУСТВО ИЗ ОТАЏБИНСКОГ РАТА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

коментар

06.08.2014 13:13

Лопов је лопова увјек цувао.

ОДГОВОРИТЕ