Dodik traži da MUP interveniše u Kneževu

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da se od skupštinske većine u Kneževu traži donošenje akata i odluka za sanaciju i normalizaciju situacije u opštini, ističući da je u ovoj lokalnoj zajednici na sceni vandalizam, koji je nedopustiv i zahtijeva preduzimanje hitnih mjera.

Republika Srpska 05.08.2014 | 12:30
Dodik traži da MUP interveniše u Kneževu

Nakon razgovora sa odbornicima koji čine skupštinsku većinu u Kneževu, Dodik je rekao novinarima da je u ovoj opštini na snazi neregularna i nelegitimna situacija koja je izazvala mnogo problema u njenom funkcionisanju.

Navodeći da od 19 odbornika u Kneževu, skupštinsku većinu čini 10 odbornika, Dodik je naglasio da je skupštinska većina potpuno legitimna, da je legitiman i sadašnji načelnik opštine /Bore Škeljić/, ali da se načelnik ne može ponašati van granica zakona i propisa.

On je dodao da s ciljem normalizacije situacije u Kneževu Ministarstvo uprave i lokalne samouprave Srpske traži da MUP interveniše i obezbijedi normalne uslove za rad u prostorijama Skupštine opštine Kneževo, podsjećajući da je odbornicima onemogućen zakonit rad i da im zaključavaju prostorije.

Dodik je rekao da je nova skupštinska većina, odnosno Skupština opštine usvojila budžet u skladu sa preporukama Ministarstva finansija.

Predsjednik Srpske istakao je i potrebu donošenja novih zakonskih regulativa da bi se ovakve situacije mogle spriječiti u budućnosti i kojima se jasno moraju precizirati intervencije Vlade i nadležnih ministarstava u takvim i sličnim situacijama.

Predsjednik Skupštine opštine Kneževo Radovan Marić rekao je da su odbornici dobili od predsjednika Republike uvjeravanje da će institucije Srpske konačno preduzeti potrebne radnje da bi se u Kneževu vratila zakonitost i povjerenje građana u izbore i da Skupštinu opštine ne može niko ponižavati, te da će im biti omogućen rad u interesu stanovnika Kneževa.

Resorni ministar Lejla Rešić najavila je da će Ministarstvo uprave i lokalne samouprave Republike Srpske 4. avgusta otpremiti Pravobranilaštvu Republike Srpske zahtjev za zastupanje u sudskom postupku radi izricanja privremene mjere za finansiranje opštini Kneževo


Izvor: SRNA

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

crvena beretka

05.08.2014 10:58

Vidi Milokrada što je postrojio svoje "specijalce" što su njega i Biljanu zajedno sa SFOR-om doveli na vlast 1997.godine.Mrš!

ODGOVORITE
Name

Jelena B.

05.08.2014 11:07

Mile polako gubi konce. Ne slusaju ga ni ovi njegovi. Vrijeme je da SDS dodje na vlast i da pobjedi!

ODGOVORITE
Name

hercegovac

05.08.2014 11:20

SILA BOGA NE MOLI A NAROD SILU NE VOLI!

ODGOVORITE
Name

Istina

05.08.2014 11:36

Pa ovaj Predsjedik skupstine opsine Knezevo Radovan Maric je u SDS. Udruzio se sa ovima iz SNSD-a. Mi cemo se izbiti izmedju sebe zbog njih!

ODGOVORITE
Name

GORAN VRS

05.08.2014 12:47

Stankovic preko granice u gepeku preveze milion maraka, ali Dodik kaze kako je to novac njegovog sticenika te policiji i tuzilastvu zabrani bilo kakvu istragu po pitanju ilegalnog prenosenja novca preko drzavne granice, a sada poziva policiju da uvodi red, kao da je u Knezevu izbio oruzani ustanak.Slicnu situaciju imamo u Laktasima pa zasto i tamo nije poslao specijalce? Dragi Milorade posve si zalutao, a ako policija sluzi samo za zastitu odredjenih stranaka i tvoje mocnike dok pored nje pljackate milijarde te ih u gepecima prenose preko granice ja glasam da se MUP Srpske ukine.Kome treba ovakva policija?

ODGOVORITE
Name

kuma

05.08.2014 12:54

Zavrsni cin svakog diktatora je batina protiv naroda! Kakva je njemu pometnja u glavi! Gotov je!!!

ODGOVORITE
Name

Sss

05.08.2014 13:15

Mile kralj propadanja

ODGOVORITE
Name

KOMENTATOR

05.08.2014 13:50

MUP MORA INTERVENISATI kada je to u skladu sa zaonom a ne kada dodo naredi....

ODGOVORITE
Name

JA

05.08.2014 16:29

MILE BOMBAŠ ĆE DA INTERVENIŠE SAM, IMA ISKUSTVO IZ OTADŽBINSKOG RATA.

ODGOVORITE
Name

komentar

06.08.2014 13:13

Lopov je lopova uvjek cuvao.

ODGOVORITE