Повучен дрес легендарног Брета Фавра!

Легендарни квотербек Брет Фавр наредне године ће бити уврштен у Кућу славних Грин Беј Пекерса, који ће такође повући из употребе његову ’четворку’.

Остали спортови 05.08.2014 | 13:45
Повучен дрес легендарног Брета Фавра!

Фавр се сматра за једну од највећих легенди Пекерса, али његов улазак у Кућу славних није протекао без зачкољица.

Љубитељи америчког фудбала највише памте Фавра по Супербоулу 1996. када је Пекерсе вратио на врх после дугог поста. Међутим, иако је био легенда франшизе, Пекерси су трејдовали Фавра у Њујорк Џетсе 2008. године, за коју је одиграо једну сезону, а потом још две за Минесота Вајкингсе, пре него што се повукао.

Фавр је био огорчен због одлуке Пекерса да га пусте да оде, али су они припремили његову замену у виду Арона Роџерс, који им је и донео Супербоул 2011. године.

Раздор у односу између Фавра и Пекерса трајао је дуго, али су сви знали да ће доћи до примирја, зато што је ипак он за више од деценије у дресу те франшизе постао један од легенди.

Фавр је тренутно најбољи играч НФЛ лиге у пређеним јардама, успешним додавањима и тачдауна, али је такође и водећи по лоптама које су му пресечене. Он је био стартер на 297 узастопних утакмица, од тога 253 као играч Грин Беја. За многе је и даље један од најенергичнијих играча који су се нашли у НФЛ лиги у последње две деценије, упркос томе што је више пута објављивао повлачење, а потом повлачио реч.

„Пресрећан сам што се враћам у Грин Беј 2015. године због уласка у Кућу славних Грин Беј Пекерса и повлачења мог треса. Била је невероватна част играти 16 година за Грин Беј Пекерсе. Сада ће моје име бити уз Старово, Хорнунгово, Крејмерово, Тејлорово, Ламоово, Ничкеово, Ломбардијево, Дејвисово, Вајтово, и Хатсоново, и то је велика част, коју делим са свим мојим саиграчима и тренерима. И ништа ово не би било могуће без Рона Вулфа, најбољег генералног менаџера у историји НФЛ лиге. Заиста се радујем прослави и тиме што ћу поделити тај посебан тренутак са свим навијачима Грин Беј Пекерса“, истакао је Фавр.

Коментари / 0

Оставите коментар