Предало се 700 украјинских војника

У граду Шахтјорску у Доњецкој области, гдје се воде уличне борбе, предало се више од 700 украјинских војника, јавио је Итар-Тас, позивајући се на изјаву једног од командира армије самопроглашене Доњецке Народне Републике дату агенцији "Новоросија".

Свијет 05.08.2014 | 13:01
Предало се 700 украјинских војника

"Стигла је вијест устаника да су се у Шахтјорску, који бране здружене јединице устаника, предала 702 украјинска војника", навела је та агенција.

Итар-Тас наводи да нема потврде те информације из других извора.

Извјештач Руске информативне агенције (РИА) Новости јавио је вечерас да проруске снаге и украјинске снаге безбједности настављају у Шахтјорску уличне борбе и размјену артиљеријске ватре.

У граду је страдало мноштво кућа, изгорјеле су бензинске пумпе и продавнице, а људи на улицама практично нема, преостало малобројно становништво је у подрумима и склоништима, извјештава новинар РИА Новости.

Прије неколико дана почела је снажна офанзива на Шахтјорск са сјевера и југа, а циљ украјинских снага је опкољавање Доњецка и његово "одсјецање" од Луганске области и Русије, наводи та агенција.

Након што је више од 400 украјинских војника прешло у Русију, медији покушавају да одгонетну прави разлог тог поступка.

Коментаришући ту вијест, руски министар спољних послова Сергеј Лавров оцијенио је данас да пребјег 438 украјинских војника у Русију значи да је наредба украјинске владе да се (војници) сукобљавају са сопственим народом немогућа.

Лавров је такође оцијенио да је "украјинска криза само изговор који НАТО користи да би створио тензије с Русијом у потрази за разлогом постојања".

Коментари / 0

Оставите коментар