Торонто Мастерс - први дан

Киша је умногоме ометала програм првог дана Роџерс купа у Торонту, а победе су остварили међу првима, Марин Чилић, Беноа Пер и Жереми Шарди.

Тенис 05.08.2014 | 11:35
Торонто Мастерс - први дан

Чилић је у не баш квалитетном, али тесном мечу успео да савлада Дениса Истомина са 6:2, 4:6, 7:5 и сада игра са бољим из окршаја Гарсија-Лопес – Жазири.

И преостала два меча одлучена су у три сета – Шардија после тријумфа над Федериком Делбонисом 6:3, 5:7, 6:4 очекује судар са Цонгом или Роже-Васеланом, а Пер је добио Алехандра Фаљу 6:7, 6:4, 6:2 и сада га чека трећи носилац Станислас Вавринка.

Први носилац Новак Ђоковић на терен ће изаћи у дневном програму у среду, а супарник ће му бити победник окршаја Монфис – Штепанек.

У наставку Роџерс купа у Торонту већ су виђена прва изненађења, пошто су елиминисани Американац Џон Изнер и Јержи Јанович из Пољске.

Бољи од Изнера, који је постављен за десетог носиоца, био је Хрват Иван Додиг са 6:4, 6:7 (4:7), 6:3, после јдног сата и 52 минута игре.

Јановиц је поражен од домаћег тенисера Питера Поланског, који је добио специјалну позивницу организатора, са 7:6 (7:5), 6:4.

Поред Изнера, такмичење од носилаца завршио је Шпанац Роберто Баутиста Агут, после пораза од сународника Фелисијана Лопеса са 7:6 (9:7), 6:3.

За разлику од Изнера и Баутиста-Агута, Жо-Вилфред Цонга и Марин Чилић су прошли даље. Цонга је био бољи од сународника Едуарда Роже-Вазелана са 7:6 (7:3), 6:1, док је хрватски тенисер тек после три сета победио Узбекистанца Дениса Истомина 6:2, 4:6, 7:5.

Најубедљивији тријумф протеклог дана остварио је Француз Жилијен Бенето, који је славио против Лејтона Хјуита са 6:1, 6:2.

Даље су прошли и квалитикант Беноа Пер, Француз Жереми Шард, Тим Шмичек и Мајкл Расел из Сједињених Држава, и Јужноафриканац Кевин Андерсон.

Коментари / 0

Оставите коментар