Toronto Masters - prvi dan

Kiša je umnogome ometala program prvog dana Rodžers kupa u Torontu, a pobede su ostvarili među prvima, Marin Čilić, Benoa Per i Žeremi Šardi.

Tenis 05.08.2014 | 11:35
Toronto Masters - prvi dan

Čilić je u ne baš kvalitetnom, ali tesnom meču uspeo da savlada Denisa Istomina sa 6:2, 4:6, 7:5 i sada igra sa boljim iz okršaja Garsija-Lopes – Žaziri.

I preostala dva meča odlučena su u tri seta – Šardija posle trijumfa nad Federikom Delbonisom 6:3, 5:7, 6:4 očekuje sudar sa Congom ili Rože-Vaselanom, a Per je dobio Alehandra Falju 6:7, 6:4, 6:2 i sada ga čeka treći nosilac Stanislas Vavrinka.

Prvi nosilac Novak Đoković na teren će izaći u dnevnom programu u sredu, a suparnik će mu biti pobednik okršaja Monfis – Štepanek.

U nastavku Rodžers kupa u Torontu već su viđena prva iznenađenja, pošto su eliminisani Amerikanac Džon Izner i Jerži Janovič iz Poljske.

Bolji od Iznera, koji je postavljen za desetog nosioca, bio je Hrvat Ivan Dodig sa 6:4, 6:7 (4:7), 6:3, posle jdnog sata i 52 minuta igre.

Janovic je poražen od domaćeg tenisera Pitera Polanskog, koji je dobio specijalnu pozivnicu organizatora, sa 7:6 (7:5), 6:4.

Pored Iznera, takmičenje od nosilaca završio je Španac Roberto Bautista Agut, posle poraza od sunarodnika Felisijana Lopesa sa 7:6 (9:7), 6:3.

Za razliku od Iznera i Bautista-Aguta, Žo-Vilfred Conga i Marin Čilić su prošli dalje. Conga je bio bolji od sunarodnika Eduarda Rože-Vazelana sa 7:6 (7:3), 6:1, dok je hrvatski teniser tek posle tri seta pobedio Uzbekistanca Denisa Istomina 6:2, 4:6, 7:5.

Najubedljiviji trijumf proteklog dana ostvario je Francuz Žilijen Beneto, koji je slavio protiv Lejtona Hjuita sa 6:1, 6:2.

Dalje su prošli i kvalitikant Benoa Per, Francuz Žeremi Šard, Tim Šmiček i Majkl Rasel iz Sjedinjenih Država, i Južnoafrikanac Kevin Anderson.

Komentari / 0

Ostavite komentar