Украјинска криза изговор за тензије са Москвом

Украјинска криза је само изговор који НАТО користи да би створио тензије са Русијом у потрази за разлогом постојања, оцијениоје руски министар спољних послова Сергеј Лавров.

Свијет 04.08.2014 | 22:57
Украјинска криза изговор за тензије са Москвом

Лавров је рекао да, ипак, постоји инерција "хладног рата" и неспособност одупирања настављеним покушајима да се сви Европљани ставе под "кров" НАТО-а, испод кога ће с Русијом разговарати "оштрим гласом".

У интервјуу Итар-тасу руски министар је изјавио да је то "кратковида политика", заснована на жељи да се установи сопствени поредак по сваку цијену, а према онима који се не слажу примјењују се санкције и "на сваки начин свети" због самосталности и одбијања да се слиједи једнополарни свијет.

"Увјеравам вас, да није Украјина за спекулације би био употријебљен неки други аспект руске унутрашње или спољне политике", рекао је Лавров.

Према његовим ријечима, пристрасност се осјећала дуго прије украјинских догађаја и навео примјер разлика поводом Сирије, за коју је Москва рекла да се режими не могу свргавати, већ да је потребно договарати се.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

зоран

05.08.2014 06:46

Сви ми то знамо господине Лавров, али они не одустају од својих циљева док не виде да их не могу остварити.

ОДГОВОРИТЕ