Ukrajinska kriza izgovor za tenzije sa Moskvom

Ukrajinska kriza je samo izgovor koji NATO koristi da bi stvorio tenzije sa Rusijom u potrazi za razlogom postojanja, ocijenioje ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

Svijet 04.08.2014 | 22:57
Ukrajinska kriza izgovor za tenzije sa Moskvom

Lavrov je rekao da, ipak, postoji inercija "hladnog rata" i nesposobnost odupiranja nastavljenim pokušajima da se svi Evropljani stave pod "krov" NATO-a, ispod koga će s Rusijom razgovarati "oštrim glasom".

U intervjuu Itar-tasu ruski ministar je izjavio da je to "kratkovida politika", zasnovana na želji da se ustanovi sopstveni poredak po svaku cijenu, a prema onima koji se ne slažu primjenjuju se sankcije i "na svaki način sveti" zbog samostalnosti i odbijanja da se slijedi jednopolarni svijet.

"Uvjeravam vas, da nije Ukrajina za spekulacije bi bio upotrijebljen neki drugi aspekt ruske unutrašnje ili spoljne politike", rekao je Lavrov.

Prema njegovim riječima, pristrasnost se osjećala dugo prije ukrajinskih događaja i naveo primjer razlika povodom Sirije, za koju je Moskva rekla da se režimi ne mogu svrgavati, već da je potrebno dogovarati se.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

zoran

05.08.2014 06:46

Svi mi to znamo gospodine Lavrov, ali oni ne odustaju od svojih ciljeva dok ne vide da ih ne mogu ostvariti.

ODGOVORITE