Рафа пропушта и УС опен?!

Тренер и стриц Рафаела Надала, Тони Надал, није одбацио могућност отказивања учешћа на предстојећем УС опену који траје од 25. августа до 8. септембра у Њујорку. Разлог је повреда зглоба десне шаке, због које шпански тенисер тренира са лонгетом и чека нове лекарске прегледе недељу дана пре почетка турнира.

Тенис 04.08.2014 | 22:35
Рафа пропушта и УС опен?!

"Тада ће магнетна резонанца све рећи, у теорији, долазимо на турнир, али видећемо, сачекаћемо до краја и нећемо себи постављати рокове. Ако се Рафа буде осећао добро, онда ће се такмичити, у супротном, отказује се учешће", рекао је Тони Надал, додавши да се његов синовац повредио при безазленом бекхенду на тренингу.

Захваљујући томе, Рафа ће пропустити Роџерс куп и Синсинати, турнире на којима је освојио титулу у претходној сезони, и на којима је требало да брани 2.000 бодова.

"Повредио се приликом најобичнијег ударца, што га је деморалисало. Овакве повреде се понекад десе у тренуцима када се то не одрази на сезону, али сада није такав случај. Пропуштамо два турнира на којима је Рафа био шампион прошле године, сад морамо наћи начин да се појавимо на УС опену", додао је Тони Надал.

Други тенисер света не губи наду, тренира са лонгетом и ради на форхенду, волеју, сервису и бекхенд слајсу.

"Ако му жреб буде наклоњен у раним рундама УС опена, Рафа ће имати прилику да нађе право решење, није почетник и зна шта треба да уради у оваквим ситуацијама", додао је Тони Надал.

Коментари / 0

Оставите коментар