Радовић захвалан Матеусу за каријеру

Фудбалер Легије Мирослав Радовић причао је у интервјуу за сајт УЕФА о својој каријери у пољском клубу и почецима у дресу Партизана.

Фудбал 04.08.2014 | 21:05
Радовић захвалан Матеусу за каријеру

Српски фудбалер у центар пажње доспео је када је са два гола и две асистенције био најзаслужнији што је Легија добила први меч трећег кола квалификација за ЛШ против Селтика са 4:1.

Бивши фудбалер Легије Даријус Вдовчик, који је наступао и за Слетик, рекао је да 40 посто снаге тима полази од српског фудбалера.

"То је лепо чути од њега, он ме је довео из Партизана 2006. године. Морам да признам да је Селтик срећан тим за мене, када сам дошао у Легију први меч одиграо сам са њима и победили смо 1:0. Меч који смо сада добили са 4:1 је мој најбољи меч у дресу пољског тима, али ја сам одиграо још 300 утакмица за клуб, тако да је ту још доста добрих утакмица."

На питање која је тајна његовог успеха, Радовић је рекао: "Постоје две тајне, мислим на моје близанце који су се родили прошле године, као и на старијег сина, они ме чине срећним и дају ми велику мотивацију на терену. Друга тајна је моје искуство. Играо сам доста мечева и знам како да реагујем у одређеним ситуацијама. Надам се да ће људи рећи да је Радовић као вино, што је старији све је бољи."

Радовић, који је у Легију стигао из Партизана, нагласио је да му је у каријери веома помогао Лотар Матеус, који је водио српски тим док је он играо.

“Прве мечеве за Партизан одиграо сам када је тренер био Лотар Матеус. Имао сам 19 година и дао ми је прилику да играм у Лиги шампиона са Портом, где је тренер био Жозе Мурињо.То је било невероватно искуство. У Легији су ме на почетку тренирали Вдовчик и Мациј Скоржа, као и Јан Урбан, који ми је посебно помогао током друге сезоне у клубу."

Радовић је дуго у Легији, причао је и о томе да је имао понуде и од других, већих тимова, али сада каријеру жели да заврши у пољском клубу.

“Имао сам понуде других клубова, можда је најбољи од њих био Монако. Тада су били у другој лиги и почели су да граде амбициозан тим под новим власником. Гледали су моје партије у Лиги Европе. Увек је постојала прилика да одем још негде, али сам мислио да је боље да останем овде и да моје име буде уписано у историју клуба. Завршићу каријеру овде."

Радовић је најбољи страни стрелац у историји шампионата Пољске са 48 голова, 14 је постигао у Европи, само три мање од Пољака Дења Казимежа.

“Та друга статистика ми много значи, због тога што ниие лако постизати голове у Европи. Још раније сам говорио да Легија може да уђе у Лигу шампиона, многи су ми се тада смејали, а мислим да су моја предвиђања све ближе остварењу”, закључио је Радовић.

Коментари / 0

Оставите коментар