Radović zahvalan Mateusu za karijeru

Fudbaler Legije Miroslav Radović pričao je u intervjuu za sajt UEFA o svojoj karijeri u poljskom klubu i počecima u dresu Partizana.

Fudbal 04.08.2014 | 21:05
Radović zahvalan Mateusu za karijeru

Srpski fudbaler u centar pažnje dospeo je kada je sa dva gola i dve asistencije bio najzaslužniji što je Legija dobila prvi meč trećeg kola kvalifikacija za LŠ protiv Seltika sa 4:1.

Bivši fudbaler Legije Darijus Vdovčik, koji je nastupao i za Sletik, rekao je da 40 posto snage tima polazi od srpskog fudbalera.

"To je lepo čuti od njega, on me je doveo iz Partizana 2006. godine. Moram da priznam da je Seltik srećan tim za mene, kada sam došao u Legiju prvi meč odigrao sam sa njima i pobedili smo 1:0. Meč koji smo sada dobili sa 4:1 je moj najbolji meč u dresu poljskog tima, ali ja sam odigrao još 300 utakmica za klub, tako da je tu još dosta dobrih utakmica."

Na pitanje koja je tajna njegovog uspeha, Radović je rekao: "Postoje dve tajne, mislim na moje blizance koji su se rodili prošle godine, kao i na starijeg sina, oni me čine srećnim i daju mi veliku motivaciju na terenu. Druga tajna je moje iskustvo. Igrao sam dosta mečeva i znam kako da reagujem u određenim situacijama. Nadam se da će ljudi reći da je Radović kao vino, što je stariji sve je bolji."

Radović, koji je u Legiju stigao iz Partizana, naglasio je da mu je u karijeri veoma pomogao Lotar Mateus, koji je vodio srpski tim dok je on igrao.

“Prve mečeve za Partizan odigrao sam kada je trener bio Lotar Mateus. Imao sam 19 godina i dao mi je priliku da igram u Ligi šampiona sa Portom, gde je trener bio Žoze Murinjo.To je bilo neverovatno iskustvo. U Legiji su me na početku trenirali Vdovčik i Macij Skorža, kao i Jan Urban, koji mi je posebno pomogao tokom druge sezone u klubu."

Radović je dugo u Legiji, pričao je i o tome da je imao ponude i od drugih, većih timova, ali sada karijeru želi da završi u poljskom klubu.

“Imao sam ponude drugih klubova, možda je najbolji od njih bio Monako. Tada su bili u drugoj ligi i počeli su da grade ambiciozan tim pod novim vlasnikom. Gledali su moje partije u Ligi Evrope. Uvek je postojala prilika da odem još negde, ali sam mislio da je bolje da ostanem ovde i da moje ime bude upisano u istoriju kluba. Završiću karijeru ovde."

Radović je najbolji strani strelac u istoriji šampionata Poljske sa 48 golova, 14 je postigao u Evropi, samo tri manje od Poljaka Denja Kazimeža.

“Ta druga statistika mi mnogo znači, zbog toga što niie lako postizati golove u Evropi. Još ranije sam govorio da Legija može da uđe u Ligu šampiona, mnogi su mi se tada smejali, a mislim da su moja predviđanja sve bliže ostvarenju”, zaključio je Radović.

Komentari / 0

Ostavite komentar