Звијезди пријети избацивање из Лиге!

Сусрет 1. кола Премијер лиге између Сарајева и Звијезде није одигран јер клуб из Градачца није испоштовао одлуку Дисциплинске комисије Фудбалског савеза БиХ која је наложила да Звијезда мора Градини уплатити 70.000 КМ на име накнаде за тренирање играча Амера Ордагића.

Фудбал 04.08.2014 | 20:05
Звијезди пријети избацивање из Лиге!

ФК Звијезда из Градачца налази се у великим проблемима, а клубу из Градачца пријети избацивање из Премијер лиге.

Наиме, у Правилнику за такмичење Фудбалског савеза Босне и Херцеговине у члану 68. јасно стоји да ће се за клуб који усљед своје кривице не одигра два сусрета у такмичарској сезони сматрати да је одустао од такмичења.

"Сматраће се да је клуб одустао од такмичења у рангу такмичења у којем наступа, ако усљед своје кривице није одиграо 2 (двије) утакмице у току такмичарске године", наводи се у Правилнику такмичења.

Међутим, то није све, односно Звијезда ће, уколико се буду поштовали прописи Фудбалског савеза Босне и Херцеговине, морати Сарајеву надокнадити све трошкове организације исте.

"Клуб који не приступи одигравању утакмице дужан је надокнадити штету другом клубу. Висину штете на основу документованог захтјева клуба који је оштећен, утврђује такмичарски орган који руководи такмичењем", наводи се у члану 62 Правилника о такмичењу, а како јучерашњи сусрет није одигран због суспензије Звијезде онда је јасно да ће клуб из Градачца надокнадити штету премијерлигашу с Кошева.

Коментари / 0

Оставите коментар