Zvijezdi prijeti izbacivanje iz Lige!

Susret 1. kola Premijer lige između Sarajeva i Zvijezde nije odigran jer klub iz Gradačca nije ispoštovao odluku Disciplinske komisije Fudbalskog saveza BiH koja je naložila da Zvijezda mora Gradini uplatiti 70.000 KM na ime naknade za treniranje igrača Amera Ordagića.

Fudbal 04.08.2014 | 20:05
Zvijezdi prijeti izbacivanje iz Lige!

FK Zvijezda iz Gradačca nalazi se u velikim problemima, a klubu iz Gradačca prijeti izbacivanje iz Premijer lige.

Naime, u Pravilniku za takmičenje Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine u članu 68. jasno stoji da će se za klub koji usljed svoje krivice ne odigra dva susreta u takmičarskoj sezoni smatrati da je odustao od takmičenja.

"Smatraće se da je klub odustao od takmičenja u rangu takmičenja u kojem nastupa, ako usljed svoje krivice nije odigrao 2 (dvije) utakmice u toku takmičarske godine", navodi se u Pravilniku takmičenja.

Međutim, to nije sve, odnosno Zvijezda će, ukoliko se budu poštovali propisi Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, morati Sarajevu nadoknaditi sve troškove organizacije iste.

"Klub koji ne pristupi odigravanju utakmice dužan je nadoknaditi štetu drugom klubu. Visinu štete na osnovu dokumentovanog zahtjeva kluba koji je oštećen, utvrđuje takmičarski organ koji rukovodi takmičenjem", navodi se u članu 62 Pravilnika o takmičenju, a kako jučerašnji susret nije odigran zbog suspenzije Zvijezde onda je jasno da će klub iz Gradačca nadoknaditi štetu premijerligašu s Koševa.

Komentari / 0

Ostavite komentar