Стојановић из Звезде без поздрава!

Тренер који је црвено-белима после дуге суше донео титулу истиче да је био спреман да настави сарадњу, а да је после само годину дана ипак напустио Љутице Богдана иако то није била само његова одлука.

Фудбал 04.08.2014 | 18:27
Стојановић из Звезде без поздрава!

Словеначки тренер Славиша Стојановић донео је титулу у Љутице Богдана после шест година, али то није било довољно да сачува место на клупи Црвене звезде.

Тврди да је био спреман да настави сарадњу, али да је донесена одлука да ипак напусти екипу.

"Прекинуо сам одмор у Словенији и вратио се у Београд да видим шта у клубу планирају за наступајућу сезону, с обзиром на то да смо стекли право да играмо квалификације за Лигу шампиона. То се све дешавало пре одлуке УЕФА о елиминацији. А онда је уследила одлука да не будем више тренер Црвене звезде, која није била искључиво моја", изјавио је у интервјуу за "Спорт" Стојановић.

Он је истакао да је током сезоне коју је провео међу црвено-белима било много потешкоћа, али да је све на крају заслађено титулом првака Србије и то када многи нису веровали да је то могуће.

Упркос одлуци челника Звезде да му се захвале на сарадњи, Стојановић каже да није било тешких речи и да ће радо опет навратити у Љутице Богдана.

"Хоћу, зашто не бих, учинићу то увек када то могу. провео сам тамо годину дана, стекао много пријатеља, радили смо заједнички на успешном шампионском повратку Звезде и зато ћу са радошћу отићи да их посетим", изјавио је Стојановић и додао да се тренутно одмара, али да већ на његову адресу стиже бројне понуде за нови посао.

"Нећу журити, понуда има, али и времена да донесем праву одлуку. То мора бити добро организована средина која има правих амбиција и стреми ка највишим дометима".

Током вођења Црвене звезде било је много прича о томе да је Стојановић заправо навијач Партизана. Никада није желео да прича о томе. "Страствени сам навијач Власине. Мој породични дом је одмах поред стадиона, где навраћам сваки дан, тренирам и посматрам тренинге. На Росуљи ме је мој покојни отац Мирко и задојио фудбалом", истакао је Славиша Стојановић.

Коментари / 0

Оставите коментар