Stojanović iz Zvezde bez pozdrava!

Trener koji je crveno-belima posle duge suše doneo titulu ističe da je bio spreman da nastavi saradnju, a da je posle samo godinu dana ipak napustio Ljutice Bogdana iako to nije bila samo njegova odluka.

Fudbal 04.08.2014 | 18:27
Stojanović iz Zvezde bez pozdrava!

Slovenački trener Slaviša Stojanović doneo je titulu u Ljutice Bogdana posle šest godina, ali to nije bilo dovoljno da sačuva mesto na klupi Crvene zvezde.

Tvrdi da je bio spreman da nastavi saradnju, ali da je donesena odluka da ipak napusti ekipu.

"Prekinuo sam odmor u Sloveniji i vratio se u Beograd da vidim šta u klubu planiraju za nastupajuću sezonu, s obzirom na to da smo stekli pravo da igramo kvalifikacije za Ligu šampiona. To se sve dešavalo pre odluke UEFA o eliminaciji. A onda je usledila odluka da ne budem više trener Crvene zvezde, koja nije bila isključivo moja", izjavio je u intervjuu za "Sport" Stojanović.

On je istakao da je tokom sezone koju je proveo među crveno-belima bilo mnogo poteškoća, ali da je sve na kraju zaslađeno titulom prvaka Srbije i to kada mnogi nisu verovali da je to moguće.

Uprkos odluci čelnika Zvezde da mu se zahvale na saradnji, Stojanović kaže da nije bilo teških reči i da će rado opet navratiti u Ljutice Bogdana.

"Hoću, zašto ne bih, učiniću to uvek kada to mogu. proveo sam tamo godinu dana, stekao mnogo prijatelja, radili smo zajednički na uspešnom šampionskom povratku Zvezde i zato ću sa radošću otići da ih posetim", izjavio je Stojanović i dodao da se trenutno odmara, ali da već na njegovu adresu stiže brojne ponude za novi posao.

"Neću žuriti, ponuda ima, ali i vremena da donesem pravu odluku. To mora biti dobro organizovana sredina koja ima pravih ambicija i stremi ka najvišim dometima".

Tokom vođenja Crvene zvezde bilo je mnogo priča o tome da je Stojanović zapravo navijač Partizana. Nikada nije želeo da priča o tome. "Strastveni sam navijač Vlasine. Moj porodični dom je odmah pored stadiona, gde navraćam svaki dan, treniram i posmatram treninge. Na Rosulji me je moj pokojni otac Mirko i zadojio fudbalom", istakao je Slaviša Stojanović.

Komentari / 0

Ostavite komentar