Нетањаху "нарибао" Обаму и Керија!

Израел је једини савезник САД који сме да се наредбодавним тоном обрати Американцима - тако је израелски премијер Бењамин Нетањаху упозорио америчког председника Барака Обаму и шефа дипломатије Џона Керија да им случајно не пада на памет да му противрече!?

Свијет 04.08.2014 | 17:58
Нетањаху "нарибао" Обаму и Керија!

Израел је пре неколико дана пристао на примирје у Гази на молбу САД, а након тога један израелски војник је убијен, а дошло је и до још неких инцидента, па је Нетањаху за то окривио САД.

Према Асошијетед пресу, Нетањаху је током разговора поручио Обаминој администрацији: "Да се више никада нисте усудили да ми противречите".

Нетањаху је директно рекао америчким дипломатама да њему требају веровати око питања везаних уз сукоб у Гази.

Обамина администрација одмах је жестоко осудила Хамас за кршење израелског примирја, истичући како се ради о нечувеном кршењу међународно испреговараног примирја, а отмицу израелског војника, за кога се касније испоставило да се погинуо, назвала је варварским чином.

Недавно је објављено да су Израелци прислушкивали Џона Керија за време задње посете Израелу. Из америчког Стејт департмента нема коментара о томе.

САД су се нашле под притиском светске јавности која оптужује Вашинггтон за лицемјерство, јер Обамина администрација напада Русију зато што помаже проруске снаге у Украјини, а сама подржава израелске акције у палестинској аутономији.

За разлику од отворених иступа израелских политичара, изјаве осталих америчких савезника увек су одмерене, пажљиве и изузетно ретко се може чути да неки лидер отворено критикује америчку политику или било које одлуке које стижу из Вашингтона - подсећају медији.


Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Записи из Светих књига

04.08.2014 16:26

Сва ова дешавања у свијету говоре да је смак свијета веома близу. У Кур'ану пише да ће посљедњи рат водити се између с једне стране Католика и Јевреја, а са друге стране Муслимана и Православаца. Јевреји преко Америке (Католика) у протеклих десетак година направили су хаос у муслиманским државама (Афганистан, Либија, Ирак, Сирија, Египат...) Кренули су на Русију преко Украјине гдје се супроставио Путин и он је сада највећа препрека Америке и Израела у њиховим покушајима контроле цијелог свијета. Сада се чека уједињење муслимана и пакта са православцима у трећем свјетском рату познатијем под називом Армагедон...

ОДГОВОРИТЕ
Name

муслиман

04.08.2014 17:01

Дуго очекивани антихрист којег је очекивао сваки православни Бизантски цар долази од стране Жидова и њиховог МЕСИЈЕ (јер на њихову штету Исуса нису признали). Муслимани и Хришћани који очекују Исуса требају да обрате пажњу на Жидове и државе које они контролишу, те заједничким снагама исте ОДБИТИ. Ево из овог разлога ја као муслиман ћу увјек подржавати Русију, Иран, Србију, и све земље које су против Жидовско-Англиканске доминације. Живи били.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цоса

04.08.2014 17:11

Е пун ми је Qур.... и овог Изреаела и Америке. Овај први се понаса ко мало дијете које има великог брада и мозе зајебавати кога хоце. А Америка је друга прица. Када Русија хоце да помогне свом народу у Украјини, е то је непојмљиво, уводе се санкције и ста ја знам ста вец. А о томе сто Америка подрзава терористицки Израл е то није исто ко Руси и Украјина. Фуј, гаде ми се ови Амери.

ОДГОВОРИТЕ
Name

у земљи цуда

04.08.2014 17:39

Нек Додик лепи подрзава Израел..

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

05.08.2014 00:01

Да се не заваравамо. Не воле се нимало ови набројани. Израел држи у шаци амере због новца зато они слушају. Чему оволика мрња према Јеврејима. Па они су старији од свих народа који сада живе на овој несрећној територији и наравно да имају право бити на својој земљи свиђало се то коме или не. Њих нападају са свих страна и сада иако се зна какве су злочине и геноцид вршили над њима. Уосталом они нису увели Русији санкције. Сви ми морамо и можемо живјети само да уништимо ове убице са запада.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни

05.08.2014 04:40

Само ти кречи одпјев'о си ти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јасер арафат

05.08.2014 15:43

Треба погледати карте прије него су УН основале дрзаву Израел на тлу палестинске земље,па це се видјети колико Палестинаца и Зидова је зивјело на том простору.Преко 90 посто су на том простору зивјели палестинци.А данас су стјерани на простор Западне обале и појас Газе.Могле су САД и Њемацка да зидове населе на свом територију и дају им дрзаву на свом простору,ово се поготово односи на Њемацку због улоге Њемацке у масовним погубљењима зидова у ИИ с.р.,овако направили су конфликт измедју зидова и палестинаца који никад неце бити ријесен.Америка и Запад су заслузни сто данас имамо бомбардовање болница,убијање дјеце...

ОДГОВОРИТЕ