Netanjahu "naribao" Obamu i Kerija!

Izrael je jedini saveznik SAD koji sme da se naredbodavnim tonom obrati Amerikancima - tako je izraelski premijer Benjamin Netanjahu upozorio američkog predsednika Baraka Obamu i šefa diplomatije Džona Kerija da im slučajno ne pada na pamet da mu protivreče!?

Svijet 04.08.2014 | 17:58
Netanjahu "naribao" Obamu i Kerija!

Izrael je pre nekoliko dana pristao na primirje u Gazi na molbu SAD, a nakon toga jedan izraelski vojnik je ubijen, a došlo je i do još nekih incidenta, pa je Netanjahu za to okrivio SAD.

Prema Asošijeted presu, Netanjahu je tokom razgovora poručio Obaminoj administraciji: "Da se više nikada niste usudili da mi protivrečite".

Netanjahu je direktno rekao američkim diplomatama da njemu trebaju verovati oko pitanja vezanih uz sukob u Gazi.

Obamina administracija odmah je žestoko osudila Hamas za kršenje izraelskog primirja, ističući kako se radi o nečuvenom kršenju međunarodno ispregovaranog primirja, a otmicu izraelskog vojnika, za koga se kasnije ispostavilo da se poginuo, nazvala je varvarskim činom.

Nedavno je objavljeno da su Izraelci prisluškivali Džona Kerija za vreme zadnje posete Izraelu. Iz američkog Stejt departmenta nema komentara o tome.

SAD su se našle pod pritiskom svetske javnosti koja optužuje Vašinggton za licemjerstvo, jer Obamina administracija napada Rusiju zato što pomaže proruske snage u Ukrajini, a sama podržava izraelske akcije u palestinskoj autonomiji.

Za razliku od otvorenih istupa izraelskih političara, izjave ostalih američkih saveznika uvek su odmerene, pažljive i izuzetno retko se može čuti da neki lider otvoreno kritikuje američku politiku ili bilo koje odluke koje stižu iz Vašingtona - podsećaju mediji.


Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Zapisi iz Svetih knjiga

04.08.2014 16:26

Sva ova dešavanja u svijetu govore da je smak svijeta veoma blizu. U Kur'anu piše da će posljednji rat voditi se između s jedne strane Katolika i Jevreja, a sa druge strane Muslimana i Pravoslavaca. Jevreji preko Amerike (Katolika) u proteklih desetak godina napravili su haos u muslimanskim državama (Afganistan, Libija, Irak, Sirija, Egipat...) Krenuli su na Rusiju preko Ukrajine gdje se suprostavio Putin i on je sada najveća prepreka Amerike i Izraela u njihovim pokušajima kontrole cijelog svijeta. Sada se čeka ujedinjenje muslimana i pakta sa pravoslavcima u trećem svjetskom ratu poznatijem pod nazivom Armagedon...

ODGOVORITE
Name

musliman

04.08.2014 17:01

Dugo očekivani antihrist kojeg je očekivao svaki pravoslavni Bizantski car dolazi od strane Židova i njihovog MESIJE (jer na njihovu štetu Isusa nisu priznali). Muslimani i Hrišćani koji očekuju Isusa trebaju da obrate pažnju na Židove i države koje oni kontrolišu, te zajedničkim snagama iste ODBITI. Evo iz ovog razloga ja kao musliman ću uvjek podržavati Rusiju, Iran, Srbiju, i sve zemlje koje su protiv Židovsko-Anglikanske dominacije. Živi bili.

ODGOVORITE
Name

Cosa

04.08.2014 17:11

E pun mi je Qur.... i ovog Izreaela i Amerike. Ovaj prvi se ponasa ko malo dijete koje ima velikog brada i moze zajebavati koga hoce. A Amerika je druga prica. Kada Rusija hoce da pomogne svom narodu u Ukrajini, e to je nepojmljivo, uvode se sankcije i sta ja znam sta vec. A o tome sto Amerika podrzava teroristicki Izral e to nije isto ko Rusi i Ukrajina. Fuj, gade mi se ovi Ameri.

ODGOVORITE
Name

u zemlji cuda

04.08.2014 17:39

Nek Dodik lepi podrzava Izrael..

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

05.08.2014 00:01

Da se ne zavaravamo. Ne vole se nimalo ovi nabrojani. Izrael drži u šaci amere zbog novca zato oni slušaju. Čemu ovolika mrnja prema Jevrejima. Pa oni su stariji od svih naroda koji sada žive na ovoj nesrećnoj teritoriji i naravno da imaju pravo biti na svojoj zemlji sviđalo se to kome ili ne. Njih napadaju sa svih strana i sada iako se zna kakve su zločine i genocid vršili nad njima. Uostalom oni nisu uveli Rusiji sankcije. Svi mi moramo i možemo živjeti samo da uništimo ove ubice sa zapada.

ODGOVORITE
Name

Crni

05.08.2014 04:40

Samo ti kreči odpjev'o si ti.

ODGOVORITE
Name

jaser arafat

05.08.2014 15:43

Treba pogledati karte prije nego su UN osnovale drzavu Izrael na tlu palestinske zemlje,pa ce se vidjeti koliko Palestinaca i Zidova je zivjelo na tom prostoru.Preko 90 posto su na tom prostoru zivjeli palestinci.A danas su stjerani na prostor Zapadne obale i pojas Gaze.Mogle su SAD i Njemacka da zidove nasele na svom teritoriju i daju im drzavu na svom prostoru,ovo se pogotovo odnosi na Njemacku zbog uloge Njemacke u masovnim pogubljenjima zidova u II s.r.,ovako napravili su konflikt izmedju zidova i palestinaca koji nikad nece biti rijesen.Amerika i Zapad su zasluzni sto danas imamo bombardovanje bolnica,ubijanje djece...

ODGOVORITE