Баштинац изабран за в.д. начелника Лакташа

Одборници Скупштине општине Лакташи изабрали су данас Милана Баштинца из Лакташа за вршиоца дужности начелника општине.

Република Српска 04.08.2014 | 12:48
 Баштинац изабран за в.д. начелника  Лакташа

Баштинца је за ову функцију Скупштини предложила општинска комисија за избор и именовања, на приједлог Савеза независних социјалдемократа, а након консултација са свим политичким партијама које имају одборнике у Скупштини општине Лакташи. Предсједник Скупштине општине Лакташи Сњежана Келечевић рекла је новинарима након сједнице да је Баштинац млад човјек, референтна личност, магистар друштвених наука у области политике ЕУ који је претходно обављао функцију помоћника министра енергетике.

"Ово је добро рјешење за општину Лакташи, јер је ријеч о младој и образованој особи, која говори стране језика, која је радила на многим важним пројектима и сарађивала са партнерима из иностранства", нагласила је Келечевићева. Баштинац данас није присуствовао сједници Скупштине општине Лакташи, а полагање заклетве и прво обраћање одборницима предвиђено је за сљедеће засједање Скупштине.

Функцију вршилац дужности начелника општине Лакташи Баштинац ће обављати до избора новог начелника општина на ванредним општинским изборима заказаним за 28. септембар. Претходни начелник општине Лакташи Милован Тополовић у јуну је поднио оставку.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

мицо

04.08.2014 14:01

Напокон млад цовјек да додје у Лактасе ! Са срецом

ОДГОВОРИТЕ
Name

Око соколово

04.08.2014 14:06

Неће дуго. До избора новог начелника. У следећем мандату начелник Лакташа неће бити из СНСД-аа. Та су времена завршена. Схватили су да их је Милорад уништио. Стало му је до Лакташа као до земљотреса из '69 године.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мила

04.08.2014 15:06

Не знам јесу ли га бар обавијестили да је изабран?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

забринути градјанин

05.08.2014 23:14

Бастинац је на одмору није ни присуствоао скупстини. Толико од њега...

ОДГОВОРИТЕ