Политичари треба да смирију стање

Директор Полиције Републике Српске Гојко Васић поручио је да политичари у ситуацијама као што је убиство два Бошњака у Трнопољу требају бити фактор који ће смиривати стање, те додао да има и оних којима одговара да стање буде што горе.

Република Српска 04.08.2014 | 10:07
Политичари треба да смирију стање

Он је назвао чудним то што представници Бошњака који су на високим функцијама власти у Републици Српској говоре против Српске и њене полиције, јер тиме имају потпуно супротне ставове од оних какве има народ који их је бирао.

"Ријеч је о изјавама неодговорних, незрелих политичара и функционера. Такве најаве ометају истрагу и могу је усмјерити у погрешном правцу", рекао је Васић за "Глас Српске".

Он је подсјетио да се такво нешто код бошњачких политичара у неколико наврата понавља, те да не одустају ни онда када све буде расвијетљено и када истрага покаже да нису били у праву.

Одговарајући на питање шта би било да се десило да је убица друге нације, односно Србин, како су унапријед тврдили такви неодговорни политичари, Васић је истакао да би тада постојао велики проблем, иако се такво убиство увијек може десити, не због националистичких, него неких личних ствари, личне нетрпељивости, што нема везе са нацијом.

Васић је навео се једини прави потез који је свима користио, догодио 2006. године, када је тадашњи потпредсједник Републике Српске Давор Чордаш, похвалио рад полиције и упутио извињење када је у Залужанима убијена једна Хрватица, па послије тога Хрват. Поједини политичари тада су изјављивали да је то атак на повратнике, а показало се да није тачно.

Он наводи да су касније у многим истрагама овакву изјаву Чордаша искористили на прави начин, наводећи и да је на виши ниво подигнута сарадња полиције Републике Српске и Хрватске.

Извор: Глас Српске

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Крајишник

04.08.2014 14:08

А ти шефе треба да нам кажеш ко је наручио, а ко убио госп. Милана Вукелића.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИРКО

04.08.2014 14:54

СЕФЕ НЕСТО ФАЛЕ И ТВОЈИ РЕЗУЛТАТИ, НЕРИЈЕСЕНЕ СЛУЦАЈЕВЕ, КРИМИНАЛ И КОРУПЦИЈА ЦВЈЕТАЈУ.

ОДГОВОРИТЕ